21.4 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Νέα ρεκόρ στη Wall Street- Δυναμικό ξεκίνημα για το Reddit

Νέα ρεκόρ στη Wall Street- Δυναμικό ξεκίνημα για το Reddit

Με κέρδη και νέα ρεκόρ έκλεισε η συνεδρίαση της Πέμπτης (21/3) στη Wall Street, συνεχίζοντας το ράλι που πυροδότησε η ανακοίνωση της Fed, την Τετάρτη, για τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024.

O Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,68% στις 39.781,50 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,29% στις 5.239,88 μονάδες και ο Nasdaq Composite κατέγραψε κέρδη 0,20% στις 16.401,84 μονάδες.

Η μετοχή της Micron Technology σημείωσε άλμα 14,13%, χάρη στα ισχυρά κέρδη, ολοκληρώνοντας την καλύτερη ημέρα της από τον Δεκέμβριο του 2011. Τα νέα έδωσαν ώθηση στον κλάδο των ημιαγωγών, με την Nvidia και την Intel να κερδίζουν 1,18% και 0,52% αντίστοιχα, ενώ η Taiwan Semiconductor σημείωσε άνοδο 1,97%.

Οι τεχνολογικές μετοχές της Megacap, που ηγήθηκαν του πρόσφατου ράλι, συνέβαλαν στα κέρδη της συνεδρίασης, με τις Meta Platforms και Microsoft να κερδίζουν 0,44% και 0,97% αντίστοιχα. Η μετοχή της Amazon παρέμεινε αμετάβλητη. Η Apple αντιστάθηκε στην ευρύτερη ανοδική τάση που καθοδηγήθηκε από την τεχνολογία, σημειώνοντας απώλειες 4,09% μετά την κατάθεση αγωγής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατά της εταιρείας. Η μετοχή του Reddit σημείωσε άνοδο 47,50% στο ντεμπούτο της στην αγορά, ξεπερνώντας την αρχική τιμή της δημόσιας προσφοράς.

«Οι άνθρωποι έχουν πίστη στη Fed, αυτή τη στιγμή, και (πιστεύουν) ότι έρχονται περικοπές (επιτοκίων)», δήλωσε ο Jay Woods, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Freedom Capital Markets. «Βρισκόμαστε σε καλό σημείο και η αγορά πιστεύει στην αφήγηση περί ομαλής προσγείωσης. Ό,τι λέει η Fed συνεχίζει να είναι μουσική στα αυτιά της αγοράς», συμπλήρωσε.

Οι κινήσεις της Πέμπτης ακολουθούν μια κερδοφόρα συνεδρίαση, που έστειλε τους τρεις βασικούς δείκτες σε νέα υψηλά κλεισίματος, με τον S&P 500 να ξεπερνά για πρώτη φορά τις 5.200 μονάδες. Τα κέρδη αυτά ήρθαν καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επανέλαβε πως αναμένονται τρεις μειώσεις των επιτοκίων εντός του 2024 και διατήρησε αμετάβλητο το κόστος δανεισμού.

Παρά τον πρόσφατο ενθουσιασμό, η Julie Biel, διαχειρίστρια χαρτοφυλακίου, της Kayne Anderson Rudnick προειδοποιεί ότι η αγορά μπορεί να έχει ενθουσιαστεί υπερβολικά με την προοπτική τριών μειώσεων φέτος. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι κάτι σίγουρο ότι θα έχουμε τρεις ή τέσσερις μειώσεις επιτοκίων», δήλωσε.

Από το πρωί της Πέμπτης, οι επενδυτές εκτιμούν πως υπάρχει περίπου 70% πιθανότητα η Fed να ξεκινήσει τις μειώσεις επιτοκίων τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group. 

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πέμπτης, αναμένονται ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τις FedEx και Nike.

Απώλειες για το πετρέλαιο λόγω μείωσης της ζήτησης για βενζίνη

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, υπό την πίεση των ασθενέστερων στοιχείων για τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ και των ρεπορτάζ για προσχέδιο ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών που ζητά κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Μαΐου, υποχώρησε κατά 0,2%, στα 85,78 δολάρια το βαρέλι. Όσον αφορά το αμερικανικό αργό, τύπου WTI, το συμβόλαιο παραδόσεως Μαΐου έχασε 0,3%, κλείνοντας στα 81,07 δολάρια το βαρέλι, μετά από πτώση περίπου 1,8% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

#nyse #Wall_Street #Άνοδος #κέρδη #ΡΕΚΟΡ #ραλι

Related posts

Ευρωαγορές: Αισιοδοξία στο άνοιγμα μετά το σπάσιμο του αρνητικού σερί

banks

Απώλειες στις ασιατικές αγορές, αναμένοντας τις κεντρικές τράπεζες

banks

Υποχώρησαν οι Ευρωαγορές μετά το ρεκόρ του FTSE100

banks

Συνεχίστηκε το ανοδικό ράλι στις ασιατικές αγορές

banks

Δυνατό άνοιγμα στις ευρωαγορές, με ώθηση από το Ηνωμένο Βασίλειο

banks

Νέα «βουτιά» στη Wall Street- «Βυθίζεται» ο Nasdaq

banks