31.5 C
Athens
June 29, 2024
Image default
MARKETS

Στο «πράσινο» η Wall Street – Τεχνολογικό ράλι στο εξάμηνο

Στο «πράσινο» η Wall Street - Τεχνολογικό ράλι στο εξάμηνο

Σε ήπια ανοδικό έδαφος έκλεισαν την Τετάρτη (26/6) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, σε μία συνεδρίαση μεταβλητότητας και εναλλαγών προσήμων. Οι επενδυτές κρατούν κλειστά τα «χαρτιά» τους, αναμένοντας τα στοιχεία για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες την ερχόμενη Παρασκευή, που θα δώσουν το στίγμα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, αλλά και για τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve σχετικά με τα επιτόκια.

Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 8,6 μονάδων ή 0,16% στις 5.477,90 μονάδες και ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε κέρδη 15,6 μονάδων ή 0,04% στις 39.127,80 μονάδες. Ο Nasdaq πρόσθεσε 87,5 μονάδες ή 0,49% και έκλεισε στις 17.805,16 μονάδες.

Ο τεχνολογικός δείκτης αναμένεται να σημειώσει «άλμα» 18,6% στο πρώτο εξάμηνο λόγω της «εκρηκτικής» ανόδου της Nvidia. Αν και διαπραγματευόταν χαμηλότερα στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, η μετοχή έκλεισε με κέρδη 0,25%. Πρόκειται για μια ήπια κίνηση μετά την άνοδο 7% της Τρίτης. Η αγοραία αξία των 3,1 τρισ. δολαρίων του κατασκευαστή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης έχει κυριαρχήσει στις σταθμίσεις του S&P 500, αλλά η άνοδος της κατά 154% το 2024 έχει εγείρει ανησυχίες.

Η FedEx έκανε άλμα 12%, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων μεγέθη δ’ τριμήνου. Κέρδη 21% για τη μετοχή της Rivian Automotive μετά την ανακοίνωση της Volkswagen ότι θα επενδύσει έως και 5 δισ. δολάρια στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων.

Αρκετά κρίσιμα οικονομικά στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ειδικά όσον αφορά τον δείκτη τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης (PCE), του προτιμώμενου για την αποτύπωση του πληθωρισμού από τη Federal Reserve, καθώς χρησιμοποιείται προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Η Fed προβλέπει πλέον μόνο μία μείωση επιτοκίων για φέτος και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, οι επενδυτές «βλέπουν» μια πιθανότητα 56,3% για μείωση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και περίπου δύο μειώσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Στα μάκρο της ημέρας, πτώση 11,3% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Απρίλιο στις 619.000, από το αναθεωρημένο μέγεθος των 698.000 τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Πτώση σημείωσαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης την τελευταία εβδομάδα και παράλληλα μειώθηκε η κατανάλωση βενζίνης. Τα αποθέματα σε αργό πετρέλαιο αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση των αποθεμάτων κατά 2,9 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2,7 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μείωση 1 εκατ. βαρελιών. Το Brent παραδόσεως Αυγούστου κατέγραψε άνοδο 0,3% και έκλεισε στα 85,25 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου αυξήθηκε κατά 7 cents και έκλεισε στα 80,83 δολάρια το βαρέλι.

Απώλειες για δεύτερη διαδοχική ημέρα κατέγραψε ο χρυσός, καθώς το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε σημαντικά, ενώ οι υψηλές αποδόσεις έστρεψαν το βλέμμα των επενδυτών στα ομόλογα. Το πιο ενεργό συμβόλαιο έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των 7 εβδομάδων και η spot τιμή βρέθηκε να χάνει το κρίσιμο τεχνικό όριο των 2.300 δολαρίων ανά ουγγιά.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με υποχώρηση 0,75% στα 2.299,20 δολάρια ανά ουγγιά. Τα συμβόλαια Ιουνίου για το ασήμι και τον χαλκό ενισχύθηκαν κατά 0,25% στα 28,909 δολάρια η ουγγιά και κατά 0,15% στα 4,3775 δολάρια η λίβρα, αντίστοιχα.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Απώλειες στις ευρωαγορές, με «βαρίδι» τις ιταλικές τράπεζες

banks

«Φρένο» στο 4ήμερο ανοδικό σερί των ευρωαγορών- Εβδομαδιαία κέρδη

banks

«Ψύχραιμες» απώλειες στη Wall Street μετά το χθεσινό sell off

banks

«Απογειώθηκε» πάνω από τις 40.000 μονάδες ο Dow Jones

banks

Sell off στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

banks

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές-Σε υψηλό 4 μηνών ο Nikkei

banks