24.9 C
Athens
September 16, 2024
Image default
MARKETS

Συνεχίζονται τα… ζόρια στις ευρωαγορές υπό αμερικανική «σκιά»

Συνεχίζονται τα… ζόρια στις ευρωαγορές υπό αμερικανική «σκιά»

Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης (5/9), συνεχίζοντας σε γενικές γραμμές την αρνητική πορεία μετά το κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας σε υψηλό ρεκόρ.

Οι διάφοροι κλάδοι κατανέμονται μεταξύ ζημιών και κερδών. Οι μετοχές των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας σημειώνουν άνοδο 1,05%, ενώ αυτές των χημικών υποχωρούν κατά 0,5%.

Ο Stoxx 600 υποχώρησε στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις του Σεπτεμβρίου, αφού έκλεισε πάνω από τις 525 μονάδες για πρώτη φορά την Παρασκευή.

Το κλίμα στις αγορές παγκοσμίως κλονίστηκε για άλλη μια φορά από τα στοιχεία που προέρχονται από τις ΗΠΑ, αφού οι αδύναμοι αριθμοί για τη μεταποίηση και τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα ανοίγματα θέσεων εργασίας υποδηλώνουν επιβράδυνση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και ξανανοίγουν τη συζήτηση σχετικά με το εάν η Federal Reserve θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 και όχι 25 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα.

Αυτό εντείνει το ενδιαφέρον για τα υπόλοιπα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που θα κυκλοφορήσουν αυτή την εβδομάδα, ιδιαίτερα στις αρχικές αιτήσεις ανεργίας την Πέμπτη και στους μισθούς εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και στο ποσοστό ανεργίας την Παρασκευή.

Μια αδύναμη έκθεση για τις θέσεις εργασίας τον Ιούλιο ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για το ευρύ sell-off στις αρχές Αυγούστου.

«Υπάρχει μια επιβράδυνση, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, αλλά νομίζω ότι βρισκόμαστε πολύ μακριά από μια ύφεση», δήλωσε ο Γιώργος Λαγαριάς, επικεφαλής οικονομολόγος της Forvis Mazars, στο CNBC.

Οι αγορές έχουν επίσης υποχωρήσει αυτή την εβδομάδα με «βαρίδι» τον τεχνολογικό τομέα, ο οποίος έχασε 3,2% στην Ευρώπη την Τετάρτη.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης (5/9), ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί οριακά 0,01% στις 514,78 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,20% στις 18.626,95 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,13% στις 7.490,49 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ανεβαίνει 0,13% στις 8.280,35 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,22% στις 33.755 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,48% στις 11.270 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να ενισχύεται 0,40% στις 6.766,95 μονάδες.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ΗΠΑ #DAX_30 #Stoxx_Europe_600

Related posts

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Εξαίρεση η Αυστραλία ελέω μάκρο

banks

Κέρδη με…ηγέτη το Χονγκ Κονγκ στις ασιατικές αγορές-«Κλειδί» τα μάκρο

banks

Το «κοκτέιλ» Fed και απασχόλησης έφερε απώλειες στη Wall Street

banks

Αρνητικό παραμένει το μομέντουμ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Νέα ρεκόρ για S&P, Nasdaq- Στα «πράσινα» και ο Dow

banks

Τα μάκρο καθορίζουν την πορεία των δεικτών στις ευρωαγορές

banks