16.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη με…ηγέτη το Χονγκ Κονγκ στις ασιατικές αγορές-«Κλειδί» τα μάκρο

Κέρδη με…ηγέτη το Χονγκ Κονγκ στις ασιατικές αγορές-«Κλειδί» τα μάκρο

Στα «πράσινα» ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής (3/11) οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται και μια σειρά από μακροοικονομικά δεδομένα.

Ο τομέας των υπηρεσιών της Κίνας αναπτύχθηκε με ελαφρώς ταχύτερο ρυθμό τον Οκτώβριο, με τον δείκτη υπευθύνων αγορών υπηρεσιών Caixin στο 50,4, λίγο πάνω από την ένδειξη 50,2 τον Σεπτέμβριο.

Η Caixin έγραψε ότι αυτό υποδεικνύει μια διαρκή άνοδο της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών, αλλά η μέτρηση σήμαινε μόνο οριακό ρυθμό ανάπτυξης συνολικά.

Ο τομέας των υπηρεσιών της Κίνας παρέμεινε σε επεκτατικό έδαφος για 10 συνεχείς μήνες, σύμφωνα με την Caixin.

Η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα του Χονγκ Κονγκ συρρικνώθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο καθώς οι νέες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων αυτών στην ηπειρωτική Κίνα, συνεχίζουν να πέφτουν, σύμφωνα με έρευνα της S&P Global.

Συγκεκριμένα, ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης S&P Global Hong Kong Purchasing Manager’s Index υποχώρησε στο 48,9 τον Οκτώβριο από 49,6 τον Σεπτέμβριο. Ήταν η χαμηλότερη μέτρησή του από τον Νοέμβριο του 2022 και σηματοδότησε τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα συρρίκνωσης.

Η S&P Global ανέφερε ότι η δραστηριότητα προσλήψεων μειώθηκε επίσης στο Χονγκ Κονγκ, ενώ ο πληθωρισμός του κόστους εισροών ανέβηκε περαιτέρω πάνω από αυτόν των τιμών πώλησης.

Παρόλα αυτά, ο δείκτης Hang Seng κατέγραψε άνοδο σχεδόν 3% και ηγήθηκε των κερδών.

Οι λιανικές πωλήσεις της Αυστραλίας αυξήθηκαν για πρώτη φορά από το τρίτο τρίμηνο του 2022, καταγράφοντας εποχικά προσαρμοσμένο σε τρίμηνο άλμα 0,2% το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο.

Αυτό ξεπέρασε την πτώση 0,2% που αναμενόταν από τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και μια αντιστροφή από την πτώση 0,5% που παρατηρήθηκε το δεύτερο τρίμηνο.

Η στατιστική υπηρεσία της χώρας αποκάλυψε επίσης ότι σε εποχικά διορθωμένη ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1,7%.

Οι αγορές της Ιαπωνίας ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ανέβηκε 2,57% στις 17.681,50 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,71% στις 3.030,80 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 1,22% στις 9.853,89 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε άνοδο 1,08% στις 2.368,34 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 6.978,20 μονάδες, κερδίζοντας 1,14%.

  • ασιατικές αγορές
  • ΑΣΙΑ
  • Ωκεανία
  • Αυστραλία
  • Kospi
  • Χονγκ Κονγκ

    Related posts

    «Μαύρη Δευτέρα» στις ευρωαγορές- Σε περιδίνηση οι τράπεζες

    banks

    Πλήρης ανατροπή σκηνικού στη Wall Street- «Γύρισμα» σε εβδομαδιαία κέρδη

    banks

    Πτώση στις ευρωαγορές εν μέσω αβεβαιότητας για τα επιτόκια

    banks

    Ανάκαμψης συνέχεια στη Wall Street-Ελπίδες για παύση στις αυξήσεις επιτοκίων

    banks

    Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά βγήκαν «άμυνες»

    banks

    «Κόκκινος» Αύγουστος στις ευρωαγορές- Στο επίκεντρο πληθωρισμός και UBS

    banks