28.3 C
Athens
September 25, 2024
Image default
MARKETS

Τα μέτρα τόνωσης του Πεκίνου έδωσαν ώθηση στις κινεζικές μετοχές

Τα μέτρα τόνωσης του Πεκίνου έδωσαν ώθηση στις κινεζικές μετοχές

Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας- Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Τετάρτης (25/9), με τις κινεζικές μετοχές, όμως, να σημειώνουν σημαντικά κέρδη, ενισχυμένες από τα μέτρα τόνωσης που ανακοίνωσε το Πεκίνο μια ημέρα νωρίτερα.

Οι κινεζικές αγορές είχαν σημειώσει ράλι την Τρίτη, αφού η κεντρική τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ένα πλάνο μέτρων οικονομικής στήριξης, με τον HSI να βλέπει την καλύτερη μέρα του σε επτά μήνες, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε πάνω από τέσσερα χρόνια.

Την Τετάρτη, η PBOC μείωσε το επιτόκιο της μεσοπρόθεσμης διευκόλυνσης δανεισμού στο 2%, από 2,3%. Αυτή είναι η δεύτερη μείωση του MLF σε περίπου τρεις μήνες, μετά την μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα από 2,5% σε 2,3% στα τέλη Ιουλίου.

Το υπεράκτιο γιουάν ενισχύθηκε επίσης για λίγο στα 6,995 έναντι αμερικανικού δολαρίου, σπάζοντας το επίπεδο των 7,00 για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2023.

Οι επενδυτές αξιολόγησαν και τα νούμερα του πληθωρισμού στην Αυστραλία την Τετάρτη, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να σκαρφαλώνει 2,7% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και να υποχωρεί από την άνοδο 3,5% τον Ιούλιο.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 0,19%, παρατείνοντας δύο συνεχόμενες ημέρες απωλειών.

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε την Τετάρτη τον «Korea Value Up Index», με τις συναλλαγές να ξεκινούν τη Δευτέρα.

Ο δείκτης θα περιλαμβάνει 100 εταιρείες, με τις μετοχές πληροφορικής και βιομηχανίας να αποτελούν περισσότερο από το 40% του δείκτη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,25% κλείνοντας στις 37.910,50 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κέρδισε 0,89% στις 19.167 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 1,12% στις 2.895,29 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 1,20% στις 8.536,04 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε απώλειες 1,34% στις 2.596,47 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 8.126,40 μονάδες, χάνοντας 0,19%.

#ασιατικές_αγορές #ΑΣΙΑ #Ωκεανία #Κίνα #ιαπωνία #Nikkei #Kospi

Related posts

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών, περιμένοντας τον αμερικανικό πληθωρισμό

banks

Κύμα πωλήσεων στις μετοχές των ευρωτραπεζών

banks

Ήπιες απώλειες στη Wall Street στο κλείσιμο μίας κερδοφόρας εβδομάδας

banks

Επεκτάθηκε το σερί των ρεκόρ για τους S&P 500 και Nasdaq

banks

Ευρωαγορές: Μικτή εικόνα μετά τα στοιχεία για τον βρετανικό πληθωρισμό

banks

Ασιατικές αγορές: Διττά μηνύματα από τον πληθωρισμό σε Κίνα-Ιαπωνία

banks