23.7 C
Athens
May 7, 2024
Image default
MARKETS

Επεκτάθηκε το σερί των ρεκόρ για τους S&P 500 και Nasdaq

Επεκτάθηκε το σερί των ρεκόρ για τους S&P 500 και Nasdaq

Οριακές μεταβολές κατέγραψαν την Τετάρτη (8/11) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να σταθμίζουν τα σχόλια των αξιωματούχων της Federal Reserve σχετικά με τις επόμενες κινήσεις τους, που θα αφορούν τα επιτόκια. S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν με ήπια άνοδο, ενώ ο Dow Jones έβαλε τέλος στο πολυήμερο θετικό σερί του.

Ωστόσο, αυτή η άνοδο ήταν αρκετή ώστε να επεκτείνει το εντυπωσιακό σερί των δύο πρώτων δεικτών για όγδοη και ένατη μέρα, αντίστοιχα. Πρόκειται για το ευρύτερο σερί τους από το Νοέμβριο του 2021. Αντίθετα, ο Dow κατέγραψε απώλειες για πρώτη φορά μετά από 7 συνεδριάσεις, «σπάζοντας» το καλύτερο σερί κερδών του από τον περασμένο Ιούλιο.

Σήμερα, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,1% και έκλεισε στις 4.382,78 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κέρδισε 0,08% στις 13.650,41 μονάδες. Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε κατά 40,33 μονάδες ή 0,12% και ολοκλήρωσε στις 34.112,27 μονάδες.

Με τα κέρδη της Τετάρτης, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 4,5% εντός του Νοεμβρίου, ενώ ο Nasdaq καταγράφει «άλμα» 6,2% το ίδιο διάστημα. Παράλληλα, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 3,2%.

Στο μέτωπο των επιτοκίων, οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητα περίπου 50% μία μείωση επιτοκίων κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης τον Μάιο του 2024, σύμφωνα με το FedWatch Tool, από περίπου 41% μια εβδομάδα νωρίτερα. Ωστόσο, τα σχόλια αρκετών αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες άφησαν ανοιχτή την «πόρτα» για πρόσθετες αυξήσεις, προκαλώντας αβεβαιότητα στους επενδυτές.

Περίπου το 88% των εταιρειών που εντάσσονται στον S&P 500 έχουν δημοσιεύσει οικονομικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου και 9μήνου, με πάνω από το 88% από αυτές να ξεπερνά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη. Η επιβράδυνση της ζήτησης, ωστόσο, μεταφράστηκε σε μόλις 62% πάνω από τις προσδοκίες για τα έσοδα, με ορισμένες εταιρείες να προβαίνουν σε προσεκτικές προοπτικές για το μέλλον.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,5% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την σχετική έκθεση, το μέσο επιτόκιο στεγαστικών δανείων 30 ετών μειώθηκε στο 7,61%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Ιούλιο του 2022.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • Nasdaq
  • Dow Jones
  • επιτόκια
  • Αποτελέσματα
  • ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

    Related posts

    «Τρόμαξε» και τις ευρωαγορές η Fed- Απώλειες στο άνοιγμα

    banks

    Τρίτη σερί ανοδική εβδομάδα στη Wall Street

    banks

    Φρέναραν οι ευρωαγορές, επηρεασμένες από το ΑΕΠ

    banks

    Η χειρότερη εβδομάδα του τελευταίου τριμήνου για τις ευρωαγορές

    banks

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Τα τραπεζικά κέρδη αντιστάθμισαν τους φόβους για ύφεση

    banks

    Ευρωπαϊκές αγορές: «Καμπανάκι» για πιθανή οικονομική επιβράδυνση

    banks