17.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Ευρωαγορές: Μικτή εικόνα μετά τα στοιχεία για τον βρετανικό πληθωρισμό

Ευρωαγορές: Μικτή εικόνα μετά τα στοιχεία για τον βρετανικό πληθωρισμό

Στάση αναμονής κρατούν οι επενδυτές στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς σταθμίζουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τετάρτης (14/2) ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,1%, με τις μετοχές του λιανεμπορίου να κερδίζουν 0,5% ενώ αντίθετα ο κλάδος της εξόρυξης κινείται χαμηλότερα κατά 0,7%.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Βρετανία παρέμεινε σταθερός στο 4% τον Ιανουάριο, με τις τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών να υποχωρούν. Η μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή ήρθε εν όψει των στοιχείων για το ΑΕΠ δ’ τριμήνου, το οποίο ανακοινώνεται την Πέμπτη και που θα μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι η χώρα έχει εισέλθει σε τεχνική ύφεση.

Απώλειες περίπου 1% σημείωσαν την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω των στοιχείων που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ επιτάχυνε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο.

Ο αμερικανικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και 3,1% σε ετήσια, πάνω από την πρόβλεψη του Dow Jones για 0,2% στον μήνα και 2,9% στο έτος. Αυτό σημαίνει, μάλιστα, πως η Federal Reserve μπορεί να κινηθεί πιο προσεκτικά σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων, βάζοντας «φρένο» στις ελπίδες όσων περιμένουν εξελίξεις σύντομα.

#ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #Stoxx_600

Related posts

Σημαντικές απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- «Βαρίδι» οι τράπεζες

banks

Ευρωαγορές: Υψηλό δύο ετών «χτύπησε» ο Stoxx 600

banks

Ο χειρότερος μήνας εντός του 2023 για τον Nasdaq

banks

Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street ενόψει αποτελεσμάτων των big tech

banks

Wall Street: Ήπια άνοδος μετά το «δειλό» ξεκίνημα του τριμήνου

banks

Τετραήμερο πτωτικό σερί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks