16.4 C
Athens
May 4, 2024
Image default
BUSINESS

Τι υποστηρίζει η Intrakat για τα σενάρια περί αύξησης κεφαλαίου

Κατηγορηματικά διαψεύδει η διοίκηση της Ιντρακάτ το ενδεχόμενο διενέργειας μιας νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, παρά το γεγονός του ότι στο παρελθόν ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Αλ. Εξάρχου είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Ειδικότερα, κληθείσα να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα «για «αναπτυξιακή ΑΜΚ» της Intrakat, η διοίκηση της εταιρίας διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. «Η εταιρεία δεν εξετάζει στην φάση αυτή κανένα ενδεχόμενο ΑΜΚ . Τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα, εκτός του ότι είναι παντελώς ψεύδη, δημιουργούν υπόνοια σκοπιμότητας», τονίζεται σχετικά.

Πέραν της παραπάνω τοποθέτησης, κύκλοι της Ιντρακάτ αναφέρουν πως το ενδεχόμενο νέας ΑΜΚ θα συζητούνταν στην περίπτωση μιας νέας μεγάλης ευκαιρίας εξαγοράς ή της πιθανής κατακύρωσης διαγωνισμού μεγάλου βεληνεκούς (π.χ. Αττική Οδός) για τον όμιλο.

Στην παρούσα φάση, η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένη για την εξαγορά της Άκτωρ, αλλά και την εκτέλεση των έργων που έχει κατοχυρώσει στο χαρτοφυλάκιο της.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουνίου, χωρίς την δρομολογημένη εξαγορά της Άκτωρ το ανεκτέλεστο της Ιντρακάτ ανήλθε στα 2,1 δισ. ευρώ ενώ μετά την απόκτηση αυτό θα ανέλθει στα 4,9 δισ. ευρώ.

Related posts

Τα σχέδια των Ισραηλινών για την Intracom Defense

banks

Μια βιομηχανία χυμών από το Αργος με πιστοποίηση Kosher και Halal

banks

Πρόγραμμα οφθαλμικής πρόληψης από τον όμιλο Sanoptis

banks

Β. Κορκίδης: Τα υποχρεωτικά self test είναι βήμα προς την επόμενη ημέρα

banks

«Black Friday και η τύχη σου γυρίζει» στα My market

banks

Alpha: Στις 15 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2022

banks