Υπογράφηκε σύμβαση κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών μεταξύ της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TAI) και της Εθνικής Επιτροπής Μηχανικών και Επιστημών του Πακιστάν (NESCOM), αναφέρει στην ιστοσελίδα της η TAI.

Το ΑΝΚΑ

Η σύμβαση αναφέρεται στην ανάπτυξη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ANKA. Στο πλαίσιό της, θα παραχθούν και θα αναπτυχθούν εξαρτήματα που ανήκουν στο ΑΝΚΑ.


Πανηγυρική η υπογραφή της σύμβασης (φωτογραφίες airlinehaber.com)

Προβλέπει επίσης την επέκταση της δυνητικής αγοράς μη επανδρωμένων αεροσκαφών και την αύξηση της συνεργασίας μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας, ενώ TAI και NESCOM θα είναι από κοινού υπεύθυνοι για την απασχόληση, τη μεταφορά πόρων και τεχνολογίας.

Ο Γενικός Διευθυντής της TAI Τεμέλ Κοτίλ εξήγησε ότι «η σύμβαση που κάναμε με το Πακιστάν στο πλαίσιο των συστημάτων μας “ANKA UAV” θα προσφέρει σημαντικά κέρδη στη βιομηχανία UAV».

«Αδελφική σχέση»

Αυτή η συνεργασία, ειδικά με την Εθνική Επιτροπή Μηχανικής και Επιστήμης του Πακιστάν, θα ενισχύσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας, συμπλήρωσε ο κ. Κοτίλ.


Η συμπαραγωγή θα αφορά στο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος ΑΝΚΑ

«Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε την ιστορική μας αδελφική σχέση προς όφελος και των δύο χωρών. Θα εφαρμόσουμε τη συνεργασία ανθρώπινου δυναμικού που έχουμε αναπτύξει τα προηγούμενα χρόνια και σε αυτήν τη σύμβαση. Επιπλέον, θα επεκτείνουμε μαζί την παραγωγή και κυρίως τις τεχνολογικές εξελίξεις» κατέληξε ο Γενικός Διευθυντής της TAI.

Γράψτε το σχόλιό σας