24.4 C
Athens
September 29, 2024
Image default
MARKETS

Υψηλότερα S&P και Nasdaq μετά τα τελευταία οικονομικά στοιχεία

Υψηλότερα S&P και Nasdaq μετά τα τελευταία οικονομικά στοιχεία

Ανοδικά κινούνται στη συνεδρίαση της Πέμπτης S&P 500 και Nasdaq, μετά τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις μειώνονται, με τον Dow να συνεχίζει την πτωτική του πορεία.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,59% στις 38.484,95 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,10% στις 5.426,67 μονάδες και ο Nasdaq Composite καταγράφει άνοδο 0,64% στις 17.721,53 μονάδες. 

Ο δείκτης τιμών παραγωγού του Μαΐου μειώθηκε κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,1%. Η έκθεση αυτή έρχεται μία ημέρα μετά τη δημοσίευση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαΐου, ο οποίος αυξήθηκε λιγότερο από τις προβλέψεις.

Τα στοιχεία της Πέμπτης ακολουθούν επίσης την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει. Η Fed ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, όμως υπογράμμισε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμού. Τούτου λεχθέντος, η κεντρική τράπεζα αναμένει μία μείωση επιτοκίων εντός του 2024.

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Fed άφησε αμετάβλητη την πολιτική της, ενώ συνεχίζει να κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο μειώσεων επιτοκίων φέτος», έγραψε ο James McCann, οικονομολόγος της abrdn. «Η καθοδική κίνηση του ΔΤΚ είναι ενθαρρυντική και καθώς τα περισσότερα μέλη (σ.σ. της επιτροπής της Fed) είναι διχασμένα μεταξύ μιας ή δύο μειώσεων δεν θα μας εξέπληττε η αποτίμηση της αγοράς να «φλερτάρει» με πολλαπλές μειώσεις επιτοκίων φέτος».

Η μετοχή της Broadcom πραγματοποιεί άλμα 14,08% αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους και ανακοίνωσε διαχωρισμό μετοχών 10 προς 1. Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές της Dave & Buster’s Entertainment υποχωρούν κατά 11,28%, αφού τα έσοδα της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Οι σημερινές κινήσεις ακολουθούν μια ισχυρή συνεδρίαση για τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite, όπου σημείωσαν νέα ιστορικά υψηλά, κλείνοντας σε επίπεδα ρεκόρ.

#Wall_Street #nyse #μικτά_πρόσημα

Related posts

Πτωτικά η Wall Street-Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή

banks

Ευρωαγορές: Δυναμικό ξεκίνημα ενόψει Fed και νέων στοιχείων

banks

Ευρωαγορές: Δυναμικό ξεκίνημα στην τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του 2023

banks

Στο «κόκκινο» η Wall Street – Απογοητεύουν τα τραπεζικά αποτελέσματα

banks

Goldman Sachs: Προβλέπει υπεραπόδοση των ευρωπαϊκών μετοχών

banks

Τέλος στο τριήμερο πτωτικό σερί των ευρωαγορών

banks