20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

«Χαμογελά» ξανά η Wall Street μετά την απόφαση της Fed

«Χαμογελά» ξανά η Wall Street μετά την απόφαση της Fed

Οι μετοχές της Wall Street «πάιρνουν τα πάνω τους» την Πέμπτη (19/9), καθώς οι έμποροι αποδέχθηκαν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Στο κλίμα αυτό στο ταμπλό ο Dow Jones σημειώνει άνοδο κατά 1,3% φτάνοντας τις 42.043 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κινείται ψηλότερα κατά 1,68% στις 5.712 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 2,34% φτάνοντας τις 17.984 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς κινείται ανοδικά στο 3,74%, όπως και του 2ετούς στο 3,61%.

Στο πλαίσιο αυτό, οι traders πήραν κάποια επιβεβαίωση ότι η Fed σχεδίαζε μια ήπια προσγείωση για την οικονομία την Πέμπτη, καθώς οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν κατά 12.000 σε 219.000, κάτι που ήταν πολύ κάτω από τις εκτιμήσεις.

Ταυτόχρονα, οι τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν ράλι, καθώς η μείωση των επιτοκίων ώθησε τους επενδυτές να επιστρέψουν σε διάθεση για…ρίσκο.

Nvidia και AMD σημειώνουν άνοδο άνω του 3% η καθεμία, ενώ η Micron Technology διαπραγματεύεται περισσότερο από 2% υψηλότερα. Άλλες μεγάλες τεχνολογικές μετοχές όπως η Meta και Alphabet σημειώνουν άνοδο άνω του 2%.

Aκόμη, να σημειωθεί ότι οι μετοχές που συνδέονται με τη μείωση των επιτοκίων που θα δώσει ώθηση στην οικονομία σημείωσαν επίσης άλμα το πρωί της Πέμπτης. Ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός JPMorgan Chase σημείωσε άνοδο 1,3%, ενώ και η βιομηχανική μετοχή Caterpillar και Home Depot προχώρησαν κατά περίπου 2% η καθεμία.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed μείωσε το επιτόκιο δανεισμού μίας ημέρας σε εύρος 4,75% έως 5% από 5,25% έως 5,5% την Τετάρτη, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη σε ορισμένους επενδυτές, οι οποίοι επέκριναν το μέγεθος αυτής της αρχικής μείωσης. Πρόκειται για την πρώτη μείωση επιτοκίων που πραγματοποιεί η Fed εδώ και τέσσερα χρόνια.

«Αυτά ήταν τα καλύτερα νέα που έχω ακούσει από τη Fed εδώ και χρόνια», δήλωσε ο Jeremy Siegel, ομότιμος καθηγητής στη Σχολή Επιχειρήσεων Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, στην εκπομπή “Squawk Box” του CNBC την Πέμπτη σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. «Αυτά είναι φανταστικά νέα για την αγορά και σπουδαία νέα για την οικονομία».

#επιτόκια #ΗΠΑ #Μείωση_επιτοκίων

Related posts

Wall Street: Τεχνολογικό ράλι με οδηγό την Nvidia- Ακολούθησε ο S&P

banks

Κέρδη στη Wall Street, αλλά απώλειες σε εβδομαδιαία βάση

banks

Απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών, παρά τα ενθαρρυντικά μάκρο

banks

Το γαλλικό χρηματιστήριο έχασε τα… ηνία του κορυφαίου της Ευρώπης

banks

BofA: Θετικά μηνύματα αλλά και διακυμάνσεις στις αγορές το 2023

banks

Στα «πράσινα» η Wall Street με την προσοχή στον Πάουελ

banks