17.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Στα «πράσινα» η Wall Street με την προσοχή στον Πάουελ

Στα «πράσινα» η Wall Street με την προσοχή στον Πάουελ

Με κέρδη ξεκινούν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street, με το επενδυτικό κοινό να «κρέμεται» από τα χείλη του επικεφαλής της Fed, που θα μιλήσει σε λίγη ώρα σε συμπόσιο της τράπεζας στο Τζάκσον Χολ του Ουαϊόμινγκ.

Αναλυτικά, ο Dow Jones έχει άνοδο ύψους 0,43% στις 34.245 μονάδες, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 ανεβαίνει κατά 0,45% στις 4,396 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq φτάνει τις 13.549 μονάδες με άνοδο 0,61%.

Η ομιλία του Πάουελ στο Τζάκσον Χολ, παρουσία των κεντρικών τραπεζιτών, αναμένεται να δώσει έστω και μικρές ενδείξεις για την επικείμενη νομισματική πολιτική της Fed.

«Όλα εξαρτώνται από τον Πάουελ», δήλωσε ο Ματ Σίμπσον, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο City Index. «To πιο πιθανό είναι ότι θα επιλέξει το αφήγημα του «υψηλότερου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» σε ότι αφορά τα επιτόκια, πιθανότατα που έχει ήδη τιμολογηθεί, και αυτό αφήνει τη δυνατότητα για μια απάντηση «αγόρασε τη φήμη, πούλησε το γεγονός».

«Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει επίσης κανένας πραγματικός λόγος για τον Πάουελ να επιλέξει ένα τόνο “περιστεριού”», συμπλήρωσε, «και αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ένα άσχημο τέλος της εβδομάδας για τις μετοχές, την ίδια στιγμή που το δολάριο ξεχωρίζει».

Υπενθυμίζεται ότι η Fed από τον Μάρτιο του 2022 έχει ξεκινήσει ένα κύκλο σύσφιξης με αυξήσεις επιτοκίων σε μια προσπάθεια να μειώσει τον επίμονο πληθωρισμό στις ΗΠΑ και να τον επαναφέρει στο επιθυμητό 2% με τους επενδυτές να αναμένουν τον Πάουελ, προκειμένου να πάρουν και την παραμικρή ένδειξη για το αν θα συνεχιστούν οι αυξήσεις ή αν θα υπάρξει προσωρινό «πάγωμα» από το Σεπτέμβριο.

Τέλος, οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων ανέβηκαν την Πέμπτη (24/8). Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς ήταν υψηλότερη στο 4,241%, αφού είχε φθάσει σε υψηλό 16 ετών μέσα στην εβδομάδα.

  • Wall Street
  • Τζερόμ Πάουελ
  • FED
  • δείκτες
  • μετοχές
  • επιτόκια

    Related posts

    Wall Street: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500

    banks

    Βουτιά στη Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

    banks

    Κέρδη στη Wall Street- Συνεχίζει το ράλι ο Dow Jones

    banks

    Δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών στη Wall Street

    banks

    Τα μάκρο δίχασαν τις ασιατικές αγορές- Προβληματισμός στην Κίνα

    banks

    Wall Street: Πτώση άνω των 150 μονάδων για τον Dow

    banks