26.9 C
Athens
June 17, 2024
Image default
POLITICS

Χαρίτσης: Κύριε Μητσοτάκη είστε ο πρωθυπουργός των καρτέλ και της κερδοσκοπίας

Σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα υποστήριξε στη Βουλή αναφορικά με την ακρίβεια και τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη δευτερολογία του.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «είδαμε έναν πρωθυπουργό που έκανε guest εμφάνιση, αναμάσησε τα ίδια και σηκώθηκε κι έφυγε – τόσο τον ενδιαφέρει η ακρίβεια!».

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό είναι ο ορισμός της νεοφιλελεύθερης αντίληψης»

Απάντησε στο επιχείρημα Μητσοτάκη για ανάπτυξη με υπερδιπλάσιους ρυθμούς από την ευρωζώνη, σημειώνοντας: «Ποιους αφορά η μεγέθυνση; Η Ελλάδα είναι σε αγοραστική δύναμη δεύτερη από το τέλος και σύντομα θα είμαστε τελευταίοι. Αν αυτό δεν είναι κατακρήμνιση της θέσης των ελληνικών νοικοκυριών, τότε τι είναι; Είναι αυτό σύγκλιση;»

«Είστε ο πρωθυπουργός των καρτέλ»

«Στον αντίποδα, τα κέρδη των εισηγμένων εταιρειών εμφανίζουν ρεκόρ κερδοφορίας εικοσαετίας. Να ποιος καρπώνεται την ανάπτυξη. Υπεραπόδοση σημαίνει αφαίμαξη για τα νοικοκυριά με τις τιμές να αυξάνονται», υπογράμμισε ο Αλέξης Χαρίτσης και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, είπε: «Κύριε Μητσοτάκη, είστε ο πρωθυπουργός των καρτέλ και της κερδοσκοπίας των πολυεθνικών».

Ο Αλέξης Χαρίτσης σχολίασε και τις αναφορές του πρωθυπουργού στο Ταμείο Ανάκαμψης, τονίζοντας πως «εμείς δεν θέλουμε ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που θα χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως το σημερινό. Θα διεκδικήσουμε ταμείο και μόνιμο μηχανισμό με πόρους που θα κατευθύνονται σε αυτούς που έχουν ανάγκη».

«Χρειαζόμαστε ισχυρό αναπτυξιακό και κοινωνικό κράτος. Έχουμε 14.000 επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, έτοιμους να στελεχώσουν υπηρεσίες του δημοσίου αλλά προσλήφθηκαν μόνο 51 άτομα. Δεν είναι αστοχία, δεν θέλετε ισχυρές και μόνιμες δημόσιες υπηρεσίες. Είναι στρατηγικής σας επιλογή να τα δώσετε όλα στους ιδιώτες», προσέθεσε στη συνέχεια.

Και επέμεινε στην κριτική του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως «η πρότασή του για το φορολογικό είναι ο ορισμός της νεοφιλελεύθερης αντίληψης. Είναι η κριτική που έκανε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα trickle-down economics, πριν μετατραπεί σε κόμμα Κασσελάκη», όπως είπε.

«Αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης τώρα! Φέρτε πίσω την φρεγάτα Ύδρα τώρα!»

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς επανήλθε και στο Παλαιστινιακό, λέγοντας στην κυβέρνηση πως «αν πράγματι συμφωνείτε με τη λύση των δύο κρατών τότε προχωρήστε στην αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ωριμάσουν οι συνθήκες; Ούτε ένας Παλαιστίνιος να μην μείνει στην Γάζα; Δεν είναι ανθρωπιστική τραγωδία αυτό που γίνεται στην Παλαιστίνη, είναι έγκλημα πολέμου. Όσοι επιλέγουν τον ρόλο του παρατηρητή είναι συνένοχοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης τώρα! Φέρτε πίσω την φρεγάτα Ύδρα τώρα! Συντελείται ή όχι γενοκτονία στην Γάζα; Ζητήσαμε κοινή δράση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε αυτό το θέμα ανθρωπισμού και δικαίου, αλλά επικράτησε μία κομματική λογική», προσέθεσε.

Related posts

Γιάννης Οικονόμου: Οργανωμένη εκστρατεία δυσφήμισης οι ισχυρισμοί ότι υπάρχει ζήτημα ελευθερίας του Τύπου

banks1

«Πεδίο» για δουλειές με το Δημόσιο

banks1

«Τρικυμία Σαμαρά» στη «δεξιά πολυκατοικία»: Άδωνις Γεωργιάδης εναντίον του «Πασόκου» Βελόπουλου

banks

Διασώζονται οικονομικά 4 δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

banks

Δημιουργείται Πάρκο Εκδηλώσεων στο Δήμο Μυτιλήνης

banks

Κοινή δήλωση Μητσοτάκη – Τριντό: Η φιλία Ελλάδας και Καναδά αντανακλάται στους στενούς δεσμούς των δυο χωρών

banks