20.5 C
Athens
May 9, 2024
Image default
POLITICS

«Πεδίο» για δουλειές με το Δημόσιο

Σημαντικοί ψίθυροι έχουν δημιουργηθεί στην αγορά από την ανάδειξη του εκδοτικού οίκου Πεδίο ως έναν από τους προσωρινούς ανάδοχους στα πλαίσια του διαγωνισμού «Παραγωγή διδακτικών βιβλίων σχολικού έτους 2024-2025 για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» (Αριθμός διακήρυξης Π443/08.06.2023).

Την ευθύνη του διαγωνισμού έχει το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, το οποίο εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και ο διαγωνισμός είναι στη φάση ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σκαλίζοντας λίγο παραπάνω την υπόθεση πέφτει κανείς πάνω σε μια σειρά από αναθέσεις από διαφόρους φορείς του Δημοσίου σε αντικείμενα μάλιστα άσχετα με τη δραστηριότητα της «Πεδίο», η οποία είναι οι εκδόσεις βιβλίων και η παραγωγή – όχι και τόσο επιτυχημένων συνήθως – τηλεοπτικών σειρών.

Επειδή, έχουν πολλαπλασιαστεί τα φαινόμενα της γιγάντωσης εταιρειών μέσω αναθέσεων του Δημοσίου Τομέα,ιδίως στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης, καλό θα ήταν οι αρμόδιοι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου να συγκεντρώσουν τα στοιχεία για τις αναθέσεις ανά εταιρεία και να αξιολογήσουν κατά πόσο είναι δικαιολογημένες με βάση τη δυναμική των συγκεκριμένων εταιρειών.

Related posts

Απομακρύνθηκαν φερτά υλικά από ρέματα της Αττικής

banks

Με δαπάνες του Δήμου Σκιάθου η διαμονή των οδηγών ασθενοφόρων

banks1

Στα «σκαριά» το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

banks1

Θεοδωρικάκος – Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη ΓΑΔΑ

banks

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα κρούσματα στα σχολεία – Τι αποκάλυψε ο Οικονόμου

banks

Επίσκεψη αστραπή Γεραπετρίτη στην Κύπρο πριν τη συνάντηση με Φιντάν

banks