26 C
Athens
June 28, 2024
Image default
MARKETS

«Χλιαρά» υποδέχθηκε η Wall Street τα νέα στοιχεία

«Χλιαρά» υποδέχθηκε η Wall Street τα νέα στοιχεία

Με «σβηστές μηχανές» ξεκίνησε η συνεδρίαση της Πέμπτης (12/10) στη Wall Street, στον απόηχο των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, αν και οι υποκείμενες πιέσεις στις τιμές υποχώρησαν, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα τον επόμενο μήνα.

Ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,4% σε μηνιαία βάση και 3,7% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Εργασίας. Οι εκτιμήσεις του Dow Jones έλεγαν για 0,3% και 3,6%, αντίστοιχα. Ο δομικός πληθωρισμός, εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση και 4,1% σε ετήσια.

Στις 209.000 διαμορφώθηκαν οι αρχικές αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας κάτω από το επίπεδο των 210.000 για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,35% στις 33.687,86 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,26% στις 4.365,65 μονάδες και ο Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,06% στις 13.650,95 μονάδες.

Οι αποδόσεις των ομολόγων κινήθηκαν υψηλότερα μετά την έκθεση για τον πληθωρισμό, με το 10ετές να ενισχύεται κατά λιγότερο από 1 μονάδα βάσης στο 4,602%. Η απόδοση του 2ετούς διαπραγματεύτηκε στο 5,05% μετά από άνοδο κατά 4 μονάδες βάσης.

  • WALL STREET ΗΠΑ

    Related posts

    Sell off στη Wall Street-Aρνητικό ρεκόρ εξαμήνου για το Nasdaq

    banks

    Η SVB «βαρίδι» για τις ασιατικές αγορές

    banks

    Ασιατικά χρηματιστήρια: Υποδέχθηκαν «χλιαρά» την κινεζική μείωση των επιτοκίων

    banks

    Χαμηλότερες οι αποδόσεις των μετρητών εν αναμονή των μειώσεων επιτοκίων

    banks

    Σε θετικό έδαφος η Wall Street-Ανακάμπτουν οι τεχνολογικές μετοχές

    banks

    Συνεχίζει στο «τέμπο» του «κόκκινου» Σεπτεμβρίου η Wall Street

    banks