18.7 C
Athens
May 9, 2024
Image default
POLITICS

Με μήνυση και αστυνομικό τμήμα συνεχίζεται η «μάχη» των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Σαρωνικό

Μέσα σε πόλωση διεξάγεται η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων Δημάρχων Σαρωνικού, Δημήτρη Παπαχρήστου και Γιώργου Σωφρόνη όπως τα γεγονότα δείχνουν. Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο ο ένας εκ των δυο υποψηφίων να καταθέσει μήνυση.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστου επικεφαλής της παράταξης «Σαρωνικός Ξεκινάμε» έγραψε σε ανάρτηση του:

«Ύστερα από το χθεσινό συκοφαντικό και άκρως διχαστικό του δημοσίευμα, ο κ. Γιώργος Σωφρόνης σήμερα το πρωί συνελήφθη, οδηγήθηκε και κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα στα πλαίσια αυτόφωρης διαδικασίας, μετά τη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου από τον Δ.Π.

Μετά από συνεννόηση των αστυνομικών αρχών με τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.

Γίνεται κατανοητό ότι προϋπόθεση για την παραπομπή του σε τακτική δικάσιμο είναι η άσκηση ποινικής δίωξης, συνεπώς ο κ. Σωφρόνης κατέρχεται στις εκλογές ως υπόδικος για ακόμη μία υπόθεση, που ο ίδιος υποκίνησε, επιλέγοντας, λίγες μέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές, να επικεντρωθεί στο μίσος και τη συκοφαντία, καθώς το πρόγραμμα και τα επιχειρήματά του δεν ήταν αρκετά για να του εξασφαλίσουν τη νίκη που με κάθε μέσο επιδιώκει.

Είναι προφανές ότι όποιος μετέρχεται ψευδών ειδήσεων και διαπράττει το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου με ενδεχόμενο δόλο, θα έρχεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Όποια αντίστοιχη προσπάθεια γίνει στο μέλλον, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, θα αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο.

Η τιμή, η υπόληψη και η πολιτική ακεραιότητα τόσο των μελών της παράταξής μου όσο και η δική μου δεν είναι διαπραγματεύσιμα.

Δεν θα ανεχτούμε οι άνθρωποι που επιλέγουν να πολιτεύονται με τον τρόπο που εδώ και χρόνια πολιτεύεται ο κ. Σωφρόνης να συνεχίσουν να δρουν, με ανήθικα μέσα, ανενόχλητοι».

Τι απάντησε ο Γιώργος Σωφρόνης

Ο έτερος υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, επικεφαλής της παράταξης «Σαρωνικός Αύριο» έγραψε:

Μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς από τον κ. Παπαχρήστου, παρουσιάστηκα σήμερα αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο ανθυποψήφιός μου κομίζει «νέα»ήθη στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου, με την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, με επιλεκτικές διώξεις, με διχασμό, με κοκορομαχίες και υψηλή τοξικότητα.

Εμείς δε θα ακολουθήσουμε αυτόν τον τοξικό κατήφορο. Δουλεύουμε ενωτικά και με σύμπνοια για την επόμενη ημέρα του Δήμου. Απαντάμε με τις πολιτικές μας θέσεις και τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις.

Ο κ. Παπαχρήστου δεν είναι εχθρός μας, πολιτικός μας αντίπαλος είναι. Ο μόνος εχθρός μας είναι τα προβλήματα των δημοτών. Η μόνη μας έγνοια είναι η αναγέννηση του Σαρωνικού.

Ο μόνος μας στόχος είναι να εργαστούμε ενωμένοι, με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, ώστε ο Δήμος μας να κατακτήσει αυτά που του αξίζουν!»

Related posts

Σάλος με τις δηλώσεις Βαρτζόπουλου για τη γυναικοκτονία – Ζητούν παραίτηση από την αντιπολίτευση

banks1

Φανέλες του Πούσκας αντάλλαξαν Δένδιας και Σιγιάρτο

banks

Μένει χωρίς ασθενοφόρο το Κέντρο Υγείας της Ραφήνας;

banks1

Η επιστολή παραίτησης Βασιλειάδη: Με σοβαρότητα να αποδείξουμε ότι είμαστε συνομιλητές της κοινωνίας

banks1

Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Η Ελλάδα παρούσα στη διεθνή προσπάθεια για την προστασία γυναικών και κοριτσιών στο Αφγανιστάν

banks

Freedom pass – Πέντε αντί για τρεις μήνες η ισχύς του πακέτου 50 GB για τους νέους που εμβολιάζονται

banks