18.2 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Συνεχίζει στο «τέμπο» του «κόκκινου» Σεπτεμβρίου η Wall Street

Συνεχίζει στο «τέμπο» του «κόκκινου» Σεπτεμβρίου η Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος επανέρχεται την Τρίτη η Wall Street, καθώς το αρνητικό κλίμα του Σεπτεμβρίου επιμένει, με αποτέλεσμα οι απώλειες στον μήνα ήδη να ξεπερνούν το 5%.

Αναλυτικά, o Dow Jones υποχωρεί κατά 0,50% στις 33,841 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει κατά 0,80% στις 4,302 μονάδες και ο Nasdaq έχει απώλειες κοντά στο 1% και συγκεκριμένα 0,95% στις 13,143 μονάδες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, προειδοποίησε μάλιστα ότι τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν περαιτέρω για να περιοριστεί ο πληθωρισμός, σχόλια που ενίσχυσαν το πτωτικό κλίμα την Τρίτη.

Την ίδια πεποίθηση καλλιεργούν και τα στελέχη των κεντρικών τραπεζών, που δηλώνουν αποφασισμένοι να επαναφέρουν τον επίμονο πληθωρισμό στα επίπεδα του 2%.

Σημαντικές απώλειες στη σημερινή συνεδρίαση σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές με τη Wells Fargo να διολισθαίνει κατά 1%, και τη Morgan Stanley να έχει ελάχιστα πιο ήπιες απώλειες από το 1%.

Συνολικά ο Σεπτέμβριος είναι ένας «κόκκινος» μήνας με τον Nasdaq να διολισθαίνει μέχρι στιγμής κατά 5,4% και τον S&P 500 και Dow Jones κατά 3,8% και 2,15 αντίστοιχα.

Το επενδυτικό κοινό στρέφει το βλέμμα και στην Ουάσιγκτον, όπου οι βουλευτές ευελπιστούν ότι θα αποτρέψουν το προσωρινό κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, καταλήγοντας σε συμφωνία για το ύψος των κρατικών δαπανών.

Από την άλλη, οι αναλυτές παρουσιάζονται πιο αισιόδοξοι για τον Οκτώβριο, με τη Μέρι Αν Μπάρτελς, επικεφαλής αναλύτρια στη Sanctuary Wealth να σημειώνει ότι «Ενώ οι τάσεις είναι συνήθως εξαιρετικά ευμετάβλητες, ο συγκεκριμένος μήνας πολύ συχνά παρουσιάζει τεράστιες ευκαιρίες αγοράς, επειδή προηγείται του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, όταν παραδοσιακά έχουμε τα ισχυρότερα ράλι του χρόνου».

  • Wall Street
  • μετοχές
  • δείκτες
  • Dow Jones
  • Nasdaq

    Related posts

    Κέρδη στη Wall Street- Όλα τα βλέμματα στη Fed

    banks

    «Φρένο» στο ανοδικό σερί των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

    banks

    Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

    banks

    Επέστρεψαν… δριμύτερες από την πασχαλινή ανάπαυλα οι ευρωαγορές

    banks

    Ασιατικές αγορές: Άνοδος με αμερικανικό… αέρα

    banks

    Πληθωριστικές πιέσεις δέχθηκε η Wall Street- Νέο «άλμα» στα ομόλογα

    banks