21.6 C
Athens
May 4, 2024
Image default
POLITICS

Χορεύουν στο ρυθμό του Σαμαρά στη Ν.Δ. για την τροπολογία με τους μετανάστες

«Η ρύθμιση δεν είναι νομιμοποίηση, είναι λάθος αυτό, καθώς δεν δίνει δικαίωμα επανένωσης με την οικογένεια ούτε ιθαγένεια», υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, αναφερόμενος στην τροπολογία που αφορά τους μετανάστες και προκάλεσε αναταράξεις στη «γαλάζια πολυκατοικία» με πρωτεργάτη τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο υπουργός εξήγησε πως με τη τροπολογία αυτή, δίνεται η δυνατότητα οι μετανάστες που εργάζονται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα να φύγουν από το καθεστώς της ανομίας και ταυτόχρονα να φέρει έσοδα στο κράτος.

Θέλουμε να διευκολύνουμε τις νόμιμες οδούς μετανάστευσης

«Η ρύθμιση αυτή δίνει το δικαίωμα σε μη νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα από τρία χρόνια και πάνω, στην νόμιμη εργασία και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αλλαγής πολιτικής.  Η πολιτική μας πατά σε δύο σταθερούς πυλώνες και ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Είμαστε ενάντια στο παράνομο και υπέρ του νόμιμου. Κάνουμε τα πάντα ενάντια στη παράνομη διακίνηση μεταναστών, αλλά παράλληλα θέλουμε να διευκολύνουμε τις νόμιμες οδούς μετανάστευσης λελογισμένα, με όρους και κανόνες, σύμφωνα με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καιρίδης.

«Είναι μία περιορισμένη πρωτοβουλία αλλά, σχεδιασμένη και πολύ προσεκτικά προετοιμασμένη, η οποία αφορά εν δυνάμει περί τους 30.000 δικαιούχους. Δεν επιλύει  το πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών αλλά είναι ένα πρώτο θετικό βήμα στην κατεύθυνση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής που έχουμε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου», συμπλήρωσε.

Η τροπολογία εισάγει «την λελογισμένη νόμιμη μετανάστευση»

Ο υπουργός έχοντας στραμμένο το βλέμμα προς τα δεξιά, εντός και εκτός του κόμματός του,  επέμεινε ότι «η ρύθμιση δεν είναι νομιμοποίηση, διότι δεν δίνει δικαίωμα μόνιμης διαμονής, ιθαγένειας, απλώς δίνει ένα δικαίωμα στη νόμιμη εργασία σε ανθρώπους που είναι εδώ για πολλά χρόνια και έχουν και μπορούν να δουλέψουν, και για όσους δουλεύουν».

Απέρριψε όσα λέγονται για προσέλκυση μεταναστών λέγοντας πως «δεν είναι μαγνήτης η Ελλάδα, γιατί δεν αφορά νεοεισερχόμενους, ούτε καν ανθρώπους που ήρθαν το 2022 ή το 2023. Αφορά παλαιότερες αφίξεις και όχι παράνομες αφίξεις» και συμπλήρωσε, κάνοντας μια διφορούμενη δήλωση που επιδέχεται διαφορετικών ερμηνειών, ότι: «Ξεκαθαρίζω, και το λένε τα στοιχεία, ό,τι κι αν προσπαθεί να πει το ένα άκρο του πολιτικού φάσματος. Η συντριπτική πλειοψηφία φεύγουν από την Ελλάδα, είτε ως πρόσφυγες, είτε ως παράτυποι μετανάστες και καταλήγουν στον πλούσιο ευρωπαϊκό Βορρά, στη Γερμανία. Και ναι ο μαγνήτης είναι η Γερμανία και ο Βορράς. Για εκεί κατευθύνονται και η Ελλάδα παραμένει χώρα διέλευσης και όχι τελικού προορισμού (…)».

Με εσάνς Κεντροδεξιάς, τόνισε πως «με την ρύθμιση αυτή, αποδεικνύουμε ότι ακολουθούμε την μέση οδό, την οδό της λογικής (..)» καταλήγοντας πως η τροπολογία εισάγει «την λελογισμένη νόμιμη μετανάστευση προς όφελός μας σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητές μας».

Related posts

Ανοιχτή συζήτηση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τους πολίτες

banks1

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στη σκιά του πολέμου μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς

banks1

Φωτιές στην Αττική – Το υπουργείο Υποδομών ξεκίνησε την καταγραφή των ζημιών

banks

Πλακιωτάκης: Μελετάμε όλα τα ενδεχόμενα για τις καμπίνες καραντίνας – Οι έλεγχοι συνεχίζονται

banks

Ακάρ: Κατηγορεί την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες – «Δεν θα φτάσουμε πουθενά έτσι»

banks

Πλακιωτάκης: Νέο θεσμικό πλαίσιο για τα σκάφη αναψυχής

banks