27.3 C
Athens
May 20, 2024
Image default
WORLD

Φασιστικοί χαιρετισμοί, στην Ρώμη, σε “τελετή μνήμης” για την δολοφονία τριών ακροδεξιών νέων

Μεγάλη αίσθηση και σειρά επικρίσεων προκαλεί στην Ιταλία “τελετή μνήμης” που οργανώθηκε χθες βράδυ από ακροδεξιές οργανώσεις, σαράντα έξι χρόνια μετά από τον θάνατο τριών νέων σε συγκρούσεις με την αστυνομία και άλλες νεοφασιστικές οργανώσεις. Οι συμμετέχοντες στην χθεσινή “τελετή” στην περιοχή Τουσκολάνα της Ρώμης προχώρησαν σε φασιστικό χαιρετισμό, ο οποίος, ως γνωστόν, απαγορεύεται από τον ιταλικό νόμο. Παράλληλα, υψώνοντας το χέρι, φώναξαν “presente” (παρών), όπως συνηθίζεται στις ακραίες αυτές μαζώξεις.

Η γραμματέας του κεντροαριστερού “Δημοκρατικού Κόμματος”, Έλι Σλάιν, ανακοίνωσε ότι σήμερα θα καταθέσει ερώτηση στην Bουλή και θα καλέσει τον υπουργό εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, να πάρει θέση επί του συμβάντος. Ανάλογη πρωτοβουλία θα αναλάβει και η συμμαχία Πρασίνων- Ιταλικής Αριστεράς, η οποία ζητά “να διαταχθεί η άμεση διάλυση όλων των νεοφασιστικών οργανώσεων”.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι η χθεσινή εικόνα είναι “ανατριχιαστική” διότι μοιάζει να προέρχεται από κάποια εκδήλωση του μουσολινικού καθεστώτος, με τα χιλιάδες υψωμένα χέρια όσων επευφημούσαν, χωρίς ίχνος κριτικής σκέψης, τον φασίστα δικτάτορα.

--

Related posts

Ούτε η Ουκρανία ούτε η Πολωνία “έχουν ανάγκη τον πόλεμο των σιτηρών”, δηλώνει το Κίεβο

banks

Δύο drone μεγάλης εμβέλειας έπληξαν πόλεις στη δυτική Ρωσία

banks

Σαουδική Αραβία: Εκτιμούμε την πρόταση ένταξης στους BRICS, θα απαντήσουμε άμεσα

banks

Κυπριακό: Κινητικότητα χωρίς αντίκρισμα – Η Λευκωσία αναμένει αντίδραση Ερντογάν

banks

Λατινική Αμερική: Περισσότερες από 14.000 συλλήψεις σε επιχείρηση της Ιντερπόλ κατά των παράνομων όπλων

banks

Ποιος θα κληρονομήσει την αυτοκρατορία Μπερλουσκόνι;

banks