27.4 C
Athens
September 8, 2024
Image default
WORLD

Επίθεση στη Μόσχα: Ρώσοι ερευνητές ανακρίνουν τις οικογένειες υπόπτων στο Τατζικιστάν

Ρώσοι ερευνητές βρίσκονται στο Τατζικιστάν την Τρίτη και ανακρίνουν τις οικογένειες τεσσάρων ανδρών που κατηγορούνται για τη φονική επίθεση στον συναυλιακό χώρο κοντά Μόσχα, σύμφωνα με τρεις πηγές ασφαλείας του Τατζικιστάν που μίλησαν στο Reuters.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι αξιωματούχοι ασφαλείας του Τατζικιστάν είχαν μεταφέρει τις οικογένειες στην πρωτεύουσα Ντουσανμπέ από τις πόλεις Βακντάτ και Γκισάρ και από την περιοχή Ρουντάκι.

Ο πρόεδρος του Τατζικιστάν Emomali Rakhmon επέβλεπε προσωπικά την έρευνα από την πλευρά του Τατζικιστάν, ανέφεραν οι πηγές.

Τη Δευτέρα, κάνοντας το πρώτο του δημόσιο σχόλιο για την επίθεση, ο Ραχμόν την χαρακτήρισε “ντροπιαστικό και τρομερό γεγονός” και κάλεσε τους Τατζίκους να προστατεύσουν τα παιδιά τους από κακές επιρροές.

Τέσσερις άνδρες τατζικικής καταγωγής έχουν προφυλακιστεί με την κατηγορία της τρομοκρατίας, ως ύποπτοι για την πραγματοποίηση της επίθεσης. Τρεις άλλοι, επίσης τατζικικής καταγωγής, προφυλακίστηκαν ως ύποπτοι για συνέργεια.

Το Ισλαμικό Κράτος δήλωσε ότι ευθύνεται για την επίθεση και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που, όπως υποστηρίζει, δείχνει εικόνες από το μακελειό στη Μόσχα.

Related posts

Οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνονται για πρώτη φορά σε οκτώ μήνες

banks

Ιράκ: Στο στόχαστρο οπλισμένου ντρόουν η βάση Χαρίρ, που φιλοξενεί αμερικανικές και διεθνείς δυνάμεις

banks

ΗΠΑ και Φιλιππίνες υπογράφουν συμφωνία για την πυρηνική ενέργεια

banks

Λίβανος: Επτά μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα

banks

Εγγονή του ηγέτη της Χαμάς, Χανίγε, σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στη Γάζα

banks

Ο Μπλίνκεν ανησυχεί για τις ενισχυόμενες στρατιωτικές σχέσεις Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

banks