18.1 C
Athens
May 11, 2024
Image default
WORLD

Επίθεση στη Μόσχα: Ρώσοι ερευνητές ανακρίνουν τις οικογένειες υπόπτων στο Τατζικιστάν

Ρώσοι ερευνητές βρίσκονται στο Τατζικιστάν την Τρίτη και ανακρίνουν τις οικογένειες τεσσάρων ανδρών που κατηγορούνται για τη φονική επίθεση στον συναυλιακό χώρο κοντά Μόσχα, σύμφωνα με τρεις πηγές ασφαλείας του Τατζικιστάν που μίλησαν στο Reuters.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι αξιωματούχοι ασφαλείας του Τατζικιστάν είχαν μεταφέρει τις οικογένειες στην πρωτεύουσα Ντουσανμπέ από τις πόλεις Βακντάτ και Γκισάρ και από την περιοχή Ρουντάκι.

Ο πρόεδρος του Τατζικιστάν Emomali Rakhmon επέβλεπε προσωπικά την έρευνα από την πλευρά του Τατζικιστάν, ανέφεραν οι πηγές.

Τη Δευτέρα, κάνοντας το πρώτο του δημόσιο σχόλιο για την επίθεση, ο Ραχμόν την χαρακτήρισε “ντροπιαστικό και τρομερό γεγονός” και κάλεσε τους Τατζίκους να προστατεύσουν τα παιδιά τους από κακές επιρροές.

Τέσσερις άνδρες τατζικικής καταγωγής έχουν προφυλακιστεί με την κατηγορία της τρομοκρατίας, ως ύποπτοι για την πραγματοποίηση της επίθεσης. Τρεις άλλοι, επίσης τατζικικής καταγωγής, προφυλακίστηκαν ως ύποπτοι για συνέργεια.

Το Ισλαμικό Κράτος δήλωσε ότι ευθύνεται για την επίθεση και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που, όπως υποστηρίζει, δείχνει εικόνες από το μακελειό στη Μόσχα.

Related posts

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνοι ζήτησαν από τον Μπάιντεν να διαγράψει τον λογαριασμό του στο TikTok

banks

Φίλιπ Λέιν: Η ΕΚΤ είναι πιθανό να αυξήσει και πάλι τα επιτόκια τον επόμενο μήνα

banks

Το Ιράν εκτέλεσε δι’ απαγχονισμού τέσσερις άνδρες ως “κατασκόπους του Ισραήλ”

banks

Κομισιόν: “Αποσύρθηκε” από τον διορισμό της Αμερικανίδα οικονομολόγος κατόπιν αντιδράσεων

banks

Νότια Αφρική: 5 νεκροί σε συγκρούσεις ανάμεσα σε παράνομους χρυσωρύχους

banks

Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ εξέφρασε αισιοδοξία για επικείμενη συμφωνία σχετικά με την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

banks