24.4 C
Athens
September 29, 2024
Image default
MARKETS

Υψηλότερα S&P και Nasdaq μετά τα τελευταία οικονομικά στοιχεία

Υψηλότερα S&P και Nasdaq μετά τα τελευταία οικονομικά στοιχεία

Ανοδικά κινούνται στη συνεδρίαση της Πέμπτης S&P 500 και Nasdaq, μετά τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις μειώνονται, με τον Dow να συνεχίζει την πτωτική του πορεία.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,59% στις 38.484,95 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,10% στις 5.426,67 μονάδες και ο Nasdaq Composite καταγράφει άνοδο 0,64% στις 17.721,53 μονάδες. 

Ο δείκτης τιμών παραγωγού του Μαΐου μειώθηκε κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,1%. Η έκθεση αυτή έρχεται μία ημέρα μετά τη δημοσίευση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαΐου, ο οποίος αυξήθηκε λιγότερο από τις προβλέψεις.

Τα στοιχεία της Πέμπτης ακολουθούν επίσης την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει. Η Fed ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, όμως υπογράμμισε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμού. Τούτου λεχθέντος, η κεντρική τράπεζα αναμένει μία μείωση επιτοκίων εντός του 2024.

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Fed άφησε αμετάβλητη την πολιτική της, ενώ συνεχίζει να κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο μειώσεων επιτοκίων φέτος», έγραψε ο James McCann, οικονομολόγος της abrdn. «Η καθοδική κίνηση του ΔΤΚ είναι ενθαρρυντική και καθώς τα περισσότερα μέλη (σ.σ. της επιτροπής της Fed) είναι διχασμένα μεταξύ μιας ή δύο μειώσεων δεν θα μας εξέπληττε η αποτίμηση της αγοράς να «φλερτάρει» με πολλαπλές μειώσεις επιτοκίων φέτος».

Η μετοχή της Broadcom πραγματοποιεί άλμα 14,08% αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους και ανακοίνωσε διαχωρισμό μετοχών 10 προς 1. Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές της Dave & Buster’s Entertainment υποχωρούν κατά 11,28%, αφού τα έσοδα της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Οι σημερινές κινήσεις ακολουθούν μια ισχυρή συνεδρίαση για τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite, όπου σημείωσαν νέα ιστορικά υψηλά, κλείνοντας σε επίπεδα ρεκόρ.

#Wall_Street #nyse #μικτά_πρόσημα

Related posts

Η χειρότερη εβδομάδα του τελευταίου τριμήνου για τις ευρωαγορές

banks

Φρέναραν οι ευρωαγορές, επηρεασμένες από το ΑΕΠ

banks

Υψηλό τεσσάρων μηνών «χτύπησαν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές στο άνοιγμα-«Βαρίδια» πληθωρισμός και Μεσανατολικό

banks

Η Κίνα προσφέρει στηρίγματα στα ασιατικά χρηματιστήρια

banks

Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-«Άλμα» λόγω… απαγορεύσεων στη Νότια Κορέα

banks