21.2 C
Athens
October 6, 2024
Image default
MARKETS

Ευρωαγορές: Οι traders «ζυγίζουν» την ανατροπή στις γαλλικές εκλογές

Ευρωαγορές: Οι traders «ζυγίζουν» την ανατροπή στις γαλλικές εκλογές

Σε πτωτικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση της Δευτέρας (8/7) για τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς η αβεβαιότητα παραμένει στη Γαλλία, όσον αφορά την κυβερνησιμότητα της χώρας. Οι επενδυτές σταθμίζουν τα νέα δεδομένα μετά την αναπάντεχη επικράτηση της αριστεράς του Ζαν Λυκ Μελανσόν, παρόλο που όλα έδειχναν ότι θα νικούσε η ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν.

Σύμφωνα με το CNBC, το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο της Γαλλίας κέρδισε τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών στις κοινοβουλευτικές εκλογές αυτού του Σαββατοκύριακου, ανατρέποντας την αναμενόμενη άνοδο για την ακροδεξιά. Ωστόσο, ο συνασπισμός απέτυχε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αφήνοντας τις αγορές υπό το φόβο του πολιτικού αδιεξόδου.

Στις σημερινές συναλλαγές, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,11% στις 516,02 μονάδες.

Στη Γερμανία ο DAX ενισχύεται οριακά κατά 0,06% στις 18.472,45 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 χάνει 0,18% στις 8.189,50 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,30% στις 7.652,39 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 καταγράφει απώλειες 0,18% στις 11.003,76 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,06% στις 33.966 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι γερμανικές εξαγωγές μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, λόγω της χαμηλής ζήτησης από την Κίνα, τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 3,6% τον Μάιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σε σύγκριση με τη μείωση 1,9% που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

#ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_

Related posts

Απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή

banks

Απώλειες στις ευρωαγορές- Στην Τουρκία απογειώθηκαν οι μετοχές των τραπεζών

banks

Rebound για τους S&P 500-Nasdaq με «όχημα» την Nvidia

banks

Σε υψηλό 4μήνου οι ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

banks

Τα κινεζικά μάκρο…εκτόξευσαν τις ασιατικές αγορές-«Άλμα» 4% ο Hang Seng

banks

Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

banks