21.2 C
Athens
May 15, 2024
Image default
MARKETS

Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια - Απώλειες στο Λονδίνο

Στο «κόκκινο» έκλεισε σήμερα (1/5) ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, διευρύνοντας το πτωτικό σερί του κι ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές παρέμειναν κλειστές λόγω της αργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς (Labor Day).

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,28% στις 8.121,24 μονάδες, κοντά στο χαμηλό ημέρας των 8.111,38 μονάδων, αν και ενδοσυνεδριακά «σκαρφάλωσε» έως τις 8.178,95 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι ο FTSE 100 προέρχεται από ράλι που τον είχε οδηγήσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Ωστόσο, οι επενδυτές έχουν πολλά να αφομοιώσουν στη συνέχεια, με την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) να είναι προ των πυλών, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Fed αργότερα την Τετάρτη.

Η απόφαση για τα επιτόκια έρχεται στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, που ακολουθεί μετά τις ανακοινώσεις. Οι επενδυτές αναμένουν ορισμένες ενδείξεις σχετικά με το πότε μπορεί να αλλάξει η αυστηρή στάση της Fed.

Οι αμερικανικές μετοχές υποχωρούν την Τετάρτη καθώς η Wall Street προλειαίνει το έδαφος για την απόφαση της Fed. Στις ασιατικές αγορές, οι βασικοί δείκτες σε Αυστραλία και Ιαπωνία κατέγραψαν απώλειες. Τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας ήταν επίσης κλειστά σήμερα λόγω της Labor Day.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #Βρετανία #FED

Related posts

Έβγαλε αντίδραση η Wall Street μετά από πέντε σερί πτώσεις

banks

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές- Σε υψηλό δύο ετών ο Kospi

banks

Τεχνολογικές μετοχές: Κατέγραψαν μια από τις καλύτερες χρονιές της 20ετίας

banks

Τα μάκρο… δίχασαν τις ασιατικές αγορές

banks

Μικρή άνοδος στη Wall Street, κυνηγώντας ξανά τα ρεκόρ

banks

Ξανά στα «κόκκινα» οι ευρωαγορές-Επεκτείνεται το αρνητικό ξεκίνημα στο 2024

banks