24 C
Athens
May 13, 2024
Image default
MARKETS

Απώλειες στις ευρωαγορές- Στην Τουρκία απογειώθηκαν οι μετοχές των τραπεζών

Απώλειες στις ευρωαγορές- Στην Τουρκία απογειώθηκαν οι μετοχές των τραπεζών

Παρά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα ορισμένων μεγάλων επιχειρήσεων, οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές δεν είχαν πολλές καλές ειδήσεις να αξιολογήσουν. Αντίθετα, η αύξηση επιτοκίων στη Ρωσία, σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα δημιούργησαν κακό κλίμα.

Ιδιαίτερα τα “μαντάτα” από την Κίνα επηρεάζουν ιδιαίτερα τις διεθνείς αγορές, γεγονός που αποτυπώνεται επίσης και στους δείκτες της Wall Street.

Σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη,  ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,93% στις 455,57 μονάδες.

Οι μετοχές του λιανεμπορίου “άντεξαν” με ώθηση από τα οικονομικά αποτελέσματα της βρετανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων Marks & Spencer.

Ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,86% στις 15.767,28 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 1,57% στις 7.389,64 μονάδες και ο γαλλικός CAC-40 έκλεισε στις 7.267,70 μονάδες με πτώση 1,10%.

Να σημειωθεί ότι οι μέσοι μηνιαίοι μισθοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιρουμένων των μπόνους, αυξήθηκαν κατά 7,8% τον Ιούλιο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) της χώρας. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ετήσιο ρυθμό αύξησης από τότε που άρχισαν οι καταγραφές των στοιχείων το 2001, ανέφερε η ONS.

Αρνητικά κινήθηκε επίσης η Ισπανία, όπου ο IBEX-35 έχασε 0,87% στις 9.347,50 μονάδες ενώ ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB παρέμεινε κλειστός λόγω αργίας. Το ίδιο ασφαλώς ισχύει και για την Ελλάδα.

Τουρκία: Απογείωσε τις μετοχές των τραπεζών η Moody’s

Στο μεταξύ, η Moody’s Investors Service αύξησε τις προοπτικές του τουρκικού τραπεζικού συστήματος σε σταθερές από αρνητικές, ενισχύοντας τους δανειστές της χώρας σε υψηλά όλων των εποχών.

Ο δείκτης Borsa Istanbul Banking Sector Index, ανέστρεψε τις ζημίες και αυξήθηκε έως και 4,1% στο υψηλότερο επίπεδο που είχε ποτέ σε κλείσιμο.

Η εταιρεία αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας δήλωσε την Τρίτη ότι η αλλαγή στη νομισματική πολιτική της Τουρκίας μετά τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου ήταν «θετική» και υποστήριξε τους όρους λειτουργίας των τραπεζών.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • μετοχές
  • Πτώση
  • Αγορές

    Related posts

    Κέρδη στις ασιατικές αγορές με την ελπίδα της κινεζικής ανάκαμψης

    banks

    Παραμένει σε θετικό τέμπο η Wall Street

    banks

    Ασία: Ο Nikkei ξεπέρασε τις 38.000 μονάδες μετά από…34 χρόνια

    banks

    «Λιμνάζει» στα… ρεκόρ της η Wall Street

    banks

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- «Χωνεύοντας» την απόφαση της ΕΚΤ

    banks

    Οι θετικές προοπτικές της Κίνας ανέβασαν τις ασιατικές αγορές

    banks