25.8 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Ιαπωνικές μετοχές: «Ανέβασαν» στροφές πριν το μπαράζ στοιχείων στις ΗΠΑ

Ιαπωνικές μετοχές: «Ανέβασαν» στροφές πριν το μπαράζ στοιχείων στις ΗΠΑ

Οι ιαπωνικές μετοχές ηγήθηκαν της σημερινής (13/8) ανόδου στις ασιατικές αγορές, με ώθηση από τη σταθεροποίηση του γεν. Οι επενδυτές περιμένουν ορισμένα σημαντικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ προκειμένου να «ζυγίσουν» τις προοπτικές για την πολιτική που θα ακολουθήσει η Federal Reserve μετά τις ασταθείς κινήσεις των αγορών την περασμένη εβδομάδα.

Ο βασικός δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε περισσότερο από 3%, μετά από την αργία της Δευτέρας, σε μια ευπρόσδεκτη ανακούφιση μετά τις άγριες διακυμάνσεις της περασμένης εβδομάδας που ξεκίνησαν με μαζικές πωλήσεις και οι οποίες υποκινήθηκαν από την άνοδο του γεν και τους φόβους για ύφεση στις ΗΠΑ.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού του MSCI εκτός Ιαπωνίας κινήθηκε ελαφρώς υψηλότερα στις 556,19 μονάδες. Οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν μικρή μεταβολή, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ήταν επίσης σταθερός.

Ωστόσο, το επενδυτικό κλίμα παρέμεινε εύθραυστο, με το γεν να διαπραγματεύεται στα 147,16 ανά δολάριο τη Δευτέρα, έχοντας «αγγίξει» το υψηλό επτά μηνών στα 141,675 γεν την περασμένη εβδομάδα, πολύ μακριά από τα χαμηλά 38 ετών των 161,96 γεν ανά δολάριο, στα οποία είχε βρεθεί στις αρχές Ιουλίου.

Μια αιφνιδιαστική αύξηση επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας τον περασμένο μήνα, μετά από επεισόδια παρέμβασης από το Τόκιο νωρίτερα τον Ιούλιο, οδήγησε τους επενδυτές στη διάσωση των δημοφιλών carry trades, στα οποία δανείζονται σε γεν με χαμηλά επιτόκια για να επενδύσουν σε δολάριο με υψηλότερες αποδόσεις.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση της Τρίτης, ο Nikkei «σκαρφάλωσε» πάνω από 1.000 μονάδες και συγκεκριμένα κατά 3,37% στις 36.205 μονάδες. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έκλεισε με κέρδη 0,15% στις 7.825,80 μονάδες.

Αντίθετα, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,31% στις 2.849,39 μονάδες και ο Shenzhen Component κινείται πτωτικά κατά 0,29% στις 8.348,90 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται οριακά κατά 0,03% στις 17.116 μονάδες και στη Νότια Κορέα ο Kospi κερδίζει 0,09% στις 2.620,71 μονάδες.

#ασιατικές_αγορές #Nikkei

Related posts

Σημαντικά κέρδη στα χρηματιστήρια της Ασίας

banks

Morgan Stanley: Σε τροχιά για ράλι η Wall Street

banks

Με απώλειες, κοντά στα χαμηλά ημέρας, έκλεισαν οι ευρωαγορές

banks

Σε χαμηλό 6 μηνών έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Η καλύτερη συνεδρίαση σε «βάθος» διμήνου για τις ευρωαγορές

banks

Θεαματική ανάκαμψη στις ευρωαγορές- Η καλύτερη συνεδρίαση εντός του 2023

banks