17 C
Athens
May 11, 2024
Image default
MARKETS

Με απώλειες, κοντά στα χαμηλά ημέρας, έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με απώλειες, κοντά στα χαμηλά ημέρας, έκλεισαν οι ευρωαγορές

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν σήμερα (18/10) οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, λόγω της πτώσης των μετοχών των κατασκευαστών τσιπ και της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca. Επιπλέον, οι αυξανόμενες ανησυχίες για μια κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή επηρέασαν περαιτέρω το κλίμα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε απώλειες 1,05% στις 445,02 μονάδες και βρέθηκε στο χαμηλότερο σημείο εδώ και πάνω από μία εβδομάδα. Ο δείκτης μεταβλητότητας Euro STOXX «άγγιξε» ενδοσυνεδριακά το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάρτιο.

Ο ενεργειακός τομέας ήταν ο μόνος κερδισμένος μεταξύ των μεγάλων κλαδικών δεικτών, σημειώνοντας άνοδο 0,3%, καθώς οι κίνδυνοι για την προσφορά από τη Μέση Ανατολή αύξησαν τις τιμές του αργού πετρελαίου. Οι βασικοί πόροι ηγήθηκαν των απωλειών κατά 2,7%, με πτώση 3,9% της ArcelorMittal, καθώς η BofA υποβάθμισε τη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία χάλυβα στον κόσμο σε «neutral» λόγω της μείωσης της ζήτησης. Ο βιομηχανικός κλάδος σημείωσε εξίσου ισχυρή πτώση κατά 2% με την ABB να υποχωρεί κατά 6,5% καθώς ο ελβετικός όμιλος περιόρισε τις προσδοκίες για το τέταρτο τρίμηνο.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 1,03% στις 15.094,91 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 κινήθηκε χαμηλότερα κατά 1,14% στις 7.588 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,91% στις 6.965,99 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,92% στις 9.212,70 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με απώλειες 0,82% στις 28.135,79 μονάδες. Όλοι οι παραπάνω δείκτες έκλεισαν κοντά στα χαμηλά ημέρας.

Η μετοχή της AstraZeneca διολίσθησε 5,8% μετά από μια περίληψη δεδομένων σχετικά με τη χρήση του πειραματικού φαρμάκου ακριβείας σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, σε μια δοκιμή τελευταίου σταδίου που απογοήτευσε ορισμένους αναλυτές.

Μεταξύ άλλων εταιρικών μετοχών, η Adidas κέρδισε 3,2% αφού η εταιρεία αθλητικών ειδών αύξησε τις προβλέψεις για τα έσοδά της και μείωσε την αναμενόμενη ζημία για το 2023. Οι αισιόδοξες προοπτικές αύξησαν επίσης τη μετοχή της ανταγωνιστικής Puma κατά 1,5%. Η ιταλική Nexi «εκτινάχθηκε» κατά 13,2% στην κορυφή του Stoxx 600, καθώς μια πηγή κοντά στην CVC Capital Partners δήλωσε ότι μία πιθανή προσφορά για την εταιρεία πληρωμών είναι μία από τις πολλές επιλογές που μελετώνται.

  • ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Related posts

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Τα τραπεζικά κέρδη αντιστάθμισαν τους φόβους για ύφεση

    banks

    Ανοδικά και οι ευρωαγορές μετά το «ράλι» της Wall Street

    banks

    Τεχνολογικό «γκάζι» στη Wall Street- Δίνουν ώθηση τα μάκρο

    banks

    Στάση αναμονής στη Wall Street εν όψει πληθωρισμού και Fed

    banks

    Οριακή πτώση στις ευρωαγορές

    banks

    «Βουτιά» στις ευρωαγορές υπό τον φόβο των κεντρικών τραπεζών

    banks