20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
COMODITIES

Σε τροχιά εβδομαδιαίων κερδών ο χρυσός

Σε τροχιά εβδομαδιαίων κερδών ο χρυσός

Ο χρυσός είναι σε τροχιά για να κλείσει την εβδομάδα με κέρδη, καθώς η μείωση των επιτοκίων των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο είναι, πλέον, σχεδόν βέβαιη.

Οι τιμές του χρυσού σημειώνουν άνοδο, την Παρασκευή (17/8), οδεύοντας προς εβδομαδιαία άνοδο, εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τη μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής το συμβόλαιο spot για τον χρυσό σημείωνε άνοδο 0,3% στα 2.462,82 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας κερδίσει περισσότερο από 1% -μέχρι στιγμής- για την εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό ενισχύθηκαν κατά 0,3% στα 2.500,50 δολάρια.

«Οι επενδυτές του χρυσού προχωρούν με προσοχή αυτήν την εβδομάδα, καθώς τα στοιχεία στις ΗΠΑ έχουν μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Zain Vawda, αναλυτής αγοράς στο MarketPulse by OANDA.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ δείχνουν ότι ο χρυσός μπορεί να χρειαστεί πρόσθετους καταλύτες για να ξεπεράσει τα 2.500 δολάρια. Αν και αυτό το επίπεδο θα μπορούσε, τελικά, να επιτευχθεί, είναι απίθανο βραχυπρόθεσμα, με τον χρυσό να αναμένεται να παραμείνει στο εύρος των 2.360 έως 2.480 δολαρίων, πρόσθεσε ο Vawda.

Τα πρόσφατα στοιχεία αποκατέστησαν την εμπιστοσύνη που είχε κλονιστεί από μια απροσδόκητα αδύναμη έκθεση για την απασχόληση, στις αρχές του μήνα. Ενίσχυσαν, επίσης, την αισιοδοξία σχετικά με τη βελτίωση του πληθωρισμού

Οι επενδυτές είναι πεπεισμένοι ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια στις 18 Σεπτεμβρίου, αλλά ακόμα συζητιέται το μέγεθος της μείωσης. Οι πιθανότητες, αυτήν τη στιγμή, βρίσκονται στο 25% για μείωση κατά 50 μονάδες βάσης, από 36%, μια ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME Group.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed, από τον Ιούλιο, αναμένονται την Τετάρτη, ενώ ο πρόεδρος της Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, θα μιλήσει για τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ την επόμενη Παρασκευή, στο συμπόσιο του Jackson Hole.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το μεσημέρι της Παρασκευής, το ασήμι spot έχανε 0,6% στα 28,22 δολάρια ανά ουγγιά και η πλατίνα υποχωρούσε κατά 0,2% στα 951,05 δολάρια, αφού την Πέμπτη είχε φτάσει σε υψηλό δύο εβδομάδων. Το παλλάδιο έχανε 0,6% στα 941,19 δολάρια.

Όλα τα μέταλλα βρίσκονται σε τροχιά εβδομαδιαίων κερδών

#Μέταλλα #Συμβόλαια_Μελλοντικής_Εκπλήρωσης #χρυσός #ασήμι #Τιμές

Related posts

Σταθεροποιητικές τάσεις για το πετρέλαιο-Στο επίκεντρο η προσφορά-Ανεβαίνει το αέριο

banks

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων

banks

Η Μόσχα μειώνει την παραγωγή πετρελαίου κατά 471.000 βαρέλια ημερησίως

banks

Goldman Sachs: Οι τιμές του φυσικού αερίου θα υποχωρήσουν 30%

banks

«Βυθίζεται» εκ νέου το πετρέλαιο – Ανοδικά ο χρυσός

banks

Ενισχύεται σημαντικά ενόψει ΟΠΕΚ+ το πετρέλαιο- Πέφτει το φυσικό αέριο

banks