19.8 C
Athens
September 20, 2024
Image default
WORLD

Υεμένη: Πλοίαρχος ανέφερε κινήσεις σκαφών και ναυτικού drone κοντά στο πλοίο του

Ο Οργανισμός Εμπορικής Ναυτιλίας του Ηνωμένου Βασιλείου (United Kingdom Maritime Trade Operations / UKMTO) ενημέρωσε σήμερα πως έλαβε αναφορά για περιστατικό που συνέβη 61 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού Μόχα της Υεμένης. Ειδικότερα, ο UKMTO αναφέρει πως ο πλοίαρχος σκάφους παρατήρησε ένα ναυτικό drone (USV) πλησίον του, καθώς και άλλα δύο πλοιάρια περί τα δύο ναυτικά μίλια βορειότερα.

Από την πλευρά της, η βρετανική εταιρεία ναυτασφαλειών Ambrey ανέφερε ότι ενημερώθηκε για περιστατικό που σημειώθηκε περίπου 80 ναυτικά μίλια του λιμανιού Άντεν της Υεμένης.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στα ανοικτά της Υεμένης, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Οι επιθέσεις των Χούθι – εξαιτίας των οποίων ΗΠΑ και Βρετανία έχουν εξαπολύσει πλήγματα στην Υεμένη – διαταράσσουν το διεθνές εμπόριο, καθώς πολλές εταιρείες στέλνουν τα πλοία τους σε χρονοβόρα και πιο δαπανηρά ταξίδια γύρω από τη νότια Αφρική, προκειμένου να αποφύγουν τη διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα και τη Διώρυγα του Σουέζ.

-

Related posts

Η Nissan προβλέπει αύξηση κερδών κατά 5,5% για το τρέχον έτος

banks

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου διέψευσε ότι συμφωνεί να αναπτυχθεί διεθνής δύναμη στα σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας

banks

Ερντογάν: Μακάρι η συνάντησή μας με τον Κ. Μητσοτάκη να είναι επωφελής για τη χώρα μας

banks

ΗΠΑ: Άλμα στις θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο – Στο κόκκινο τα futures

banks

Αφγανιστάν: Η αστυνομία ηθών των Ταλιμπάν “δεν θα συνεργάζεται πλέον” με την αποστολή του ΟΗΕ

banks

Ο FDA ενέγκρινε το φάρμακο για απώλεια βάρους της Eli Lilly – Κέρδη της τάξης του 4% για τη μετοχή

banks