27.3 C
Athens
May 20, 2024
Image default
WORLD

Η Nissan προβλέπει αύξηση κερδών κατά 5,5% για το τρέχον έτος

Η Nissan Motor αναμένει να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το τρέχον οικονομικό έτος, με το outlook της αυτοκινητοβιομηχανίας να προβλέπει αύξηση λειτουργικών κερδών κατά 5,5% λόγω των προσδοκιών για υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, η Nissan “βλέπει” τα λειτουργικά κέρδη να διαμορφώνονται στα 600 δισ. γεν (3,85 δισ. δολάρια), αυξημένα σε σχέση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 577,3 δισ. γεν.

Αναφορικά με το δ’ τρίμηνο χρήσης, τα λειτουργικά κέρδη κινήθηκαν αρκετά χαμηλότερα από τις προβλέψεις, φτάνοντας στα 90,3 δισ. γεν έναντι εκτιμήσεων για 118,2 δισ. γεν.

Η Nissan προβλέπει ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις για το τρέχον οικονομικό έτος θα ανέλθουν σε 3,7 εκατομμύρια οχήματα, αυξημένες κατά 7,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ώθηση στις προβλέψεις δίνει η ισχυρή ανάπτυξη της εταιρείας στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, όπου αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά 13,3%  (1,4 εκατομμύρια οχήματα). Αντιθέτως, η Nissan υπογραμμίζει πως αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αγορά της Κίνας, όπου “βλέπει” αύξηση μόλις 0,8%.

Related posts

Στο Κίεβο αύριο, Ημέρα της Ευρώπης, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

banks

ΗΠΑ: “Πρώτο βήμα” για την απαγόρευση του TikTok

banks

Guindos (ΕΚΤ): Η ευρωζώνη έχει αποφύγει την ύφεση

banks

Δεν κάνουν πίσω Ουγγαρία, Πολωνία στο προσφυγικό

banks

Ο Μακρόν “αρνείται να μπει στην λογική των μπλοκ” και ζητά από την Ευρώπη να μην είναι ακόλουθος των ΗΠΑ ή της Κίνας

banks

Ιταλία: Η κυβέρνηση στηρίζει τον πρώην ΥΠΟΙΚ Ντανιέλε Φράνκο για το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ

banks