20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Στα πράσινα η Wall Street με το «βλέμμα» στον πληθωρισμό

Στα πράσινα η Wall Street με το «βλέμμα» στον πληθωρισμό

Οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν άνοδο τη Δευτέρα (9/9), καθώς η Wall Street προσπαθεί να ανακτήσει μέρος των μεγάλων απωλειών που υπέστη την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,63% στις 40.598 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει κέρδη ύψους 0,76% και τις 5.449 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,89% στις 16.839.

Στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις κερδίζουν έδαφος με την απόδοση του 10ετούς να ανεβαίνει στο 3,68% και του 2ετούς να ενισχύεται στο 3,73%.

Υπενθυμίζεται ότι η χρηματιστηριακή αγορά υπέστη σοβαρές απώλειες για να ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα διαπραγμάτευσης του Σεπτεμβρίου, έναν ιστορικά δύσκολο μήνα για τις μετοχές. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 4,3%, καταγράφοντας τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο του 2023. Ο Nasdaq Composite σημείωσε βουτιά 5,8% για τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από το 2022, ενώ ο Dow των 30 μετοχών σημείωσε πτώση 2,9%.

Οι πτώσεις αυτές ήρθαν μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Αυγούστου, η οποία ενίσχυσε τους φόβους για επιβράδυνση της αγοράς εργασίας. Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή αποκάλυψαν ότι οι μισθοδοσίες εκτός της γεωργίας αυξήθηκαν μόλις κατά 142.000, χάνοντας την αύξηση κατά 161.000 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στην έρευνα του Dow Jones. Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,2%, όπως ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές θα προσέξουν δύο βασικές εκθέσεις για τον πληθωρισμό, οι οποίες θα μπορούσαν να ενημερώσουν περαιτέρω την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς. Οι εκθέσεις για τις τιμές καταναλωτή και τις τιμές παραγωγού του Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη το πρωί, αντίστοιχα.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι η αγορά έχει πλέον τιμολογήσει μια πιθανότητα 71% ότι η Fed θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίασή της και μόλις 29% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME Group.

#ΗΠΑ #μετοχές #δείκτες

Related posts

Με το… δεξί στη νέα εβδομάδα οι ευρωαγορές-Βλέμματα στα επιτόκια

banks

Άνοδος στις Ευρωαγορές- Άλμα 5,26% για τη Hargreaves Lansdown

banks

Ευρωαγορές: Μικτή εικόνα μετά τα στοιχεία για τον βρετανικό πληθωρισμό

banks

Κέρδη στις ευρωαγορές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600

banks

Συνεχίζεται η πτώση στις ευρωαγορές- Απώλειες για τον τεχνολογικό τομέα

banks

Ανακάμπτει η Wall Street- Κρατούν «μικρό καλάθι» οι επενδυτές

banks