25.8 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Απώλειες στις ευρωαγορές εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα επιτόκια

Απώλειες στις ευρωαγορές εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα επιτόκια

Χαμηλότερα έκλεισαν οι ευρωαγορές τη Δευτέρα (16/9), καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια εβδομάδα γεμάτη ανακοινώσεις για τα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αλλά και την Τράπεζα της Αγγλίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατέγραψε πτώση 0,20% στις 514,94 μονάδες, με τα περισσότερα χρηματιστήρια να κλείνουν στα κόκκινα. Ο δείκτης έκλεισε θετικά την περασμένη εβδομάδα, έχοντας σημειώσει άνοδο 1,09%

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,23% στις 18.646,15 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε οριακή άνοδο 0,07% στις 8.278,48 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,21% στις 7.449,44 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διολίσθησε οριακά, κατά 0,01%, στις 33.564,00 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κινήθηκε ανοδικά, κλείνοντας 0,39% υψηλότερα, στις 11.584,95 μονάδες. Ο πορτογαλικός PSI σημείωσε, επίσης, πτώση 0,70% στις 6.790,66 μονάδες.

Με τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων να είναι πλέον σχεδόν εγγυημένη, την Τετάρτη, οι επενδυτές περιμένουν να δουν το πόσο θα μειώσει τα επιτόκια η Fed, καθώς και τις κατευθύνσεις που θα δώσει ο πρόεδρος Jerome Powell σχετικά με τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Η Τράπεζα της Αγγλίας συνεδριάζει την Πέμπτη, με τις αγορές να είναι διχασμένες σχετικά με το αν θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες.

Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός της Ιταλίας μειώθηκε στο 1,1% τον Αύγουστο, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Istat.

Οι αγορές της Ασίας έκλεισαν με μικτά πρόσημα τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα βασικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και αναμένουν τη συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας την Παρασκευή. Τα χρηματιστήρια της Κίνας και της Νοτίου Κορέας παρέμειναν κλειστά.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #απώλειες #Πτώση

Related posts

Αντιστάθηκε στους τραπεζικούς κλυδωνισμούς η Wall Street- Σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη

banks

Wall Street: Τεχνολογικό ράλι με οδηγό την Nvidia- Ακολούθησε ο S&P

banks

Άνοδος στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στα επιτόκια της Αγγλίας

banks

«Κοκκίνισαν» τα ταμπλό στις ασιατικές αγορές: Στο -4% ο Nikkei

banks

Σε θετική ρότα παραμένει η Wall Street

banks

Άνοδος στη Wall Street- 7ημερό σερί κερδών για τον Dow

banks