25.7 C
Athens
May 20, 2024
Image default
MARKETS

Άνοδος στη Wall Street- 7ημερό σερί κερδών για τον Dow

Άνοδος στη Wall Street- 7ημερό σερί κερδών για τον Dow

Υψηλότερα έκλεισε την Πέμπτη (9/5) η Wall Street, με τον Dow Jones να ολοκληρώνει μια ακόμη κερδοφόρα συνεδρίαση, καθώς τα πρόσφατα στοιχεία για την ανεργία αναζωπύρωσαν την ελπίδα για μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ εντός του έτους.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,85% στις 39.387,76 μονάδες, σημειώνοντας ένα 7ήμερο σερί κερδών, το μεγαλύτερο σερί κερδών για το 2024. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,53% στις 5.215,38 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κέρδισε 0,27% στις 16.346,26 μονάδες.

Η άνοδος του Dow Jones οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις Home Depot και Caterpillar, οι οποίες κέρδισαν 2,54% και 2,28% αντίστοιχα.

Τα νέα εβδομαδιαία στοιχεία για την ανεργία, έδειξαν αύξηση στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, επαναφέροντας έτσι τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed εντός του 2024. 

Εκτός από τα στοιχεία για την ανεργία, μια δημοπρασία ομολόγων που συνάντησε ισχυρή ζήτηση συνέβαλε στην πτώση των αποδόσεων, την Πέμπτη. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε περισσότερο από 2 μονάδες βάσης στο 4,461%, ενώ η απόδοση του 2ετούς έχασε περισσότερο από 3 μονάδες βάσης στο 4,811%.

«Μια μικρή εξασθένηση των στοιχείων δίνει στη Fed ένα παράθυρο για να ακολουθήσει την ήπια τάση», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της MRB Partners, Phillip Colmar, προσθέτοντας ότι την Πέμπτη, τα στοιχεία για την ανεργία αποτέλεσαν πλεονέκτημα για την αγορά. «Όσο οι αποδόσεις των ομολόγων είναι «μη απειλητικές», αυτό είναι ένα πράσινο φως. Η Fed και η αγορά ομολόγων έχουν δώσει από κοινού το πράσινο φως για την ανάληψη κινδύνου».

Νωρίτερα, μια νέα δέσμη εκθέσεων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων έδειξε επιδόσεις κάτω από τις προσδοκίες της Wall Street, ρίχνοντας για λίγο το κλίμα. Η Warner Bros Discovery ενισχύθηκε κατά 3,08%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε αποτελέσματα χειρότερα των εκτιμήσεων, ενώ η εταιρεία ημιαγωγών Arm έχασε 2,23% λόγω των απαισιόδοξων προβλέψεων για τα έσοδα. Η Airbnb έχασε 6,84%, καθώς οι απαισιόδοξες προβλέψεις επισκίασαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Ανέκαμψε το πετρέλαιο λόγω προσδοκιών για αυξημένη ζήτηση σε ΗΠΑ-Κίνα 

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και η αύξηση των κινεζικών εισαγωγών στήριξαν τις προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης στις δύο χώρες που καταναλώνουν το περισσότερο αργό στον κόσμο.

Έτσι, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου για το αμερικανικό αργό τύπου WTI κέρδισε 0,7% στα 79,55 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο του Brent, παραδόσεως Ιουλίου, ενισχύθηκε κατά 0,7% στα 84,15 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #Άνοδος #κέρδη

Related posts

Ευρωαγορές: Προσεκτικές οι κινήσεις ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ

banks

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με καταλύτες τα μάκρο

banks

Κέρδη στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στη Γάζα

banks

Τεχνολογική «βουτιά» στη Wall Street υπό το φόβο των επιτοκίων

banks

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές εν όψει της ΕΚΤ

banks

Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- «Βαρίδια» πληθωρισμός και Fed

banks