28.2 C
Athens
May 21, 2024
Image default
MARKETS

Σε θετική ρότα παραμένει η Wall Street

Σε θετική ρότα παραμένει η Wall Street

Συνέχεια στο ράλι καταγράφει σήμερα (15/11) η Wall Street, καθώς η πτώση των τιμών παραγωγού ενισχύει τις ελπίδες των επενδυτών ότι η Federal Reserve έχει τελειώσει με τις αυξήσεις των επιτοκίων. «Άλμα» σημειώνει η μετοχή της Target μετά από μια αισιόδοξη πρόβλεψη για το τρίμηνο των εορτών.

Η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά προέρχεται από μία ισχυρή άνοδο λόγω των ενθαρρυντικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος «κατέβασε ταχύτητα» μεγαλύτερη του αναμενόμενου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite να ολοκληρώσουν την καλύτερη συνεδρίασή τους από τον περασμένο Απρίλιο.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,27% στις 34.921,79 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,25% στις 4.506,72 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,28% στις 14.133,86 μονάδες.

Η Target «αναρριχάται» κατά 16% λόγω των καλύτερων από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο. Η μετοχή της εταιρείας ένδυσης VF σημειώνει κέρδη 10% μετά την αναβάθμισή της από την JPMorgan σε neutral από underweight.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού του Οκτωβρίου, ο οποίος μετρά τις τιμές χονδρικής, υποχώρησε κατά 0,5% σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Απρίλιο του 2020. Ωστόσο, δεν ήταν όλα τα οικονομικά στοιχεία θετικά, καθώς μειώθηκαν οι λιανικές πωλήσεις.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές- «Βουτιά» για τη μετοχή της Maersk

banks

Ευρωαγορές: Κέρδη άνω από 1% υψηλότερα- Στα ύψη η UBS

banks

Ήπιες μεταβολές στη Wall Street μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις κερδών

banks

Wall Street: Στα «πράσινα» με οδηγό την τεχνολογία

banks

Wall Street: Dow Jones και S&P 500 έσωσαν το «παιχνίδι»

banks

Οριακή πτώση στις ευρωαγορές

banks