18.8 C
Athens
May 4, 2024
Image default
POLITICS

Άνοιξε την πόρτα της εξόδου ο Τσακαλώτος;

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο Ευκλέιδης Τσακαλώτος εξαπολύοντας παράλληλα βολές κατά της κατάστασης στο εσωτερικό του κόμματος κατά τη συζήτηση της εφημερίδας «Εποχή» για την ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Ευκλέιδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε ότι μια σημαντική ερώτηση για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι το από πότε ξεκίνησαν τα προβλήματα του κόμματος. «Υπήρξε σταδιακή μετάλλαξη» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, λέγοντας ότι αυτό ξεκίνησε πολύ πριν από την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη.

«Ο αρχηγισμός και ο κυβερνητισμός αποτέλεσαν τα δύο προβληματικά φαινόμενα που επικράτησαν εντός του ΣΥΡΙΖΑ»

«Αυτό το τοξικό κλίμα δεν το έχω ξανασυναντήσει όσο είμαι στην Αριστερά», σημείωσε αρχικώς από το βήμα της εκδήλωσης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, θέτοντας το ερώτημα «αν με αυτό το τοξικό κλίμα μπορούμε να είμαστε σε αυτό το κόμμα».

«Από το 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας»

Πρόσθεσε ότι ο αρχηγισμός και ο κυβερνητισμός αποτέλεσαν τα δύο προβληματικά φαινόμενα που επικράτησαν εντός το κόμματος.

«Ο κυβερνητισμός για να το πω λαϊκά είναι να λες ότι νομίζεις πως θέλει ο κόσμος να ακούσει γιατί πιστεύεις ότι έτσι θα φτάσεις πιο γρήγορα στην εξουσία», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι ο κυβερνητισμός είναι «κοντινό αδελφάκι του κυβερνητισμού».

Ανέφερε ότι από το 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας. «Παρόλο τις φωνές πολλών στα όργανα δεν εισακουστήκαμε, για να χαραχθεί ένα σχέδιο ώστε να αντιμετωπιστεί το έλλειμα αξιοπιστίας», σημείωσε.

Αναφέρθηκε επίσης σε ζητήματα που αφορούσαν το εκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την κοστολόγηση και τα όσα είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη.

Συνέχισε λέγοντας η κατάσταση είναι άσχημη εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και διαιωνίζεται, «δημιουργώντας πρόβλημα», διότι πλέον «η πολιτική συζήτηση δεν έχει θέση σε αυτό το κόμμα».

«Δεν τους αφορά η πολιτική συζήτηση, το πρόγραμμα του συνεδρίου δεν τους αφορά, τους αφορά ένας μηχανισμός που θεωρούν ότι έχουν πλειοψηφία», συνέχισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιμένοντας πως δεν πρόκειται να «έχουμε μια σοβαρή συζήτηση είτε γιατί χάσαμε το ’23 είτε τι είναι το καινούργιο και τι είναι το παλιό».

Related posts

Ακραία πρόκληση από την Τουρκία: Στη Γαύδο αλιευτικά της γείτονος – Σε επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό

banks

Την Δευτέρα στην Άγκυρα για το νέο γύρο πολιτικού διαλόγου η Παπαδοπούλου – Τι θα συζητηθεί

banks1

Ανδρουλάκης: Ξέρω γιατί με παρακολούθουσαν αλλά ψάχνω τον φερετζέ που χρησιμοποίησαν

banks1

Μία από τα ίδια… – Οι παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης για τους αγρότες

banks

Ποια κόμματα των ευρωεκλογών του 2019 μάς έχουν… αποχαιρετήσει

banks

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τη νέα ηγεσία της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

banks