15.7 C
Athens
May 5, 2024
Image default
COMODITIES

Έλλειψη πετρελαίου από το 2025 προβλέπει η CEO της Occidental

Έλλειψη πετρελαίου από το 2025 προβλέπει η CEO της Occidental

Η αγορά πετρελαίου θα μπορούσε να οδηγηθεί σε έλλειψη προσφοράς πετρελαίου από το 2025 και μετά, καθώς η έρευνα δεν καταφέρνει να συμβαδίσει με τη ζήτηση, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Occidental Petroleum, Vicki Hollub στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Η Hollub δήλωσε ότι οι τιμές του αμερικανικού αργού WTI θα μπορούσαν να διαπραγματεύονται στο εύρος των 80-85 δολαρίων το βαρέλι από το 2025. Πέρυσι, οι τιμές ήταν, κατά μέσο όρο, περίπου 78 δολάρια το βαρέλι.

«Βραχυπρόθεσμα, οι αγορές δεν είναι ισορροπημένες- η προσφορά και η ζήτηση δεν είναι ισορροπημένες», είπε, προσθέτοντας ότι «από το 2025 και μετά, ο κόσμος θα έχει έλλειψη πετρελαίου».

Η Hollub δήλωσε ότι από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1970, οι πετρελαϊκές εταιρείες έβρισκαν περίπου πέντε φορές περισσότερο πετρέλαιο απ’ όσο χρησιμοποιούσαν, μια αναλογία που, το 2023, έχει μειωθεί περίπου στο 25%. Όπως είπε, το 2012, οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες εγκατέλειψαν την έρευνα και επικεντρώθηκαν στην αξιοποίηση των αποθεμάτων σχιστολιθικού πετρελαίου, τα οποία έχουν πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής από το συμβατικά παραγόμενο πετρέλαιο

Έτσι, αναμένεται να προσαρμοστούν τα σενάρια για την ενεργειακή μετάβαση, ώστε να ληφθούν υπόψη περισσότερες έρευνες για την εξόρυξη πετρελαίου. «Νομίζω ότι η βιομηχανία εξετάζει ένα σενάριο όπου θα είμαστε σε θέση να κάνουμε όλα τα πράγματα που πρέπει να πράξουμε ως μέρος της μετάβασης».

Σύμφωνα με την ίδια, η αγορά θα μετακινηθεί από την βραχυπρόθεσμη υπερπροσφορά σε μια μακρά περίοδο, κατά την οποία ο κόσμος θα έχει ανάγκη από περισσότερο πετρέλαιο.

#OCCIDENTAL_PETROLEUM #Παγκόσμιο_Οικονομικό_Φόρουμ #Νταβός #World_Economic_Forum #ΕΛΛΕΙΨΗ_ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Related posts

Gazprom: Ελαφρά αυξημένη ροή φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

Επέστρεψε στα κέρδη το πετρέλαιο-Πτωτικά ο χρυσός

banks

Απώλειες για το πετρέλαιο- Τέταρτη ημέρα κερδών για τον χρυσό

banks

Gazprom: Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

Σε υψηλό 13 μηνών το πετρέλαιο

banks

Gazprom: Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks