24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
ECONOMY

Αδ. Γεωργιάδης για εργασία σε πολλαπλούς εργοδότες: Η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών

Σε διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, που θα προβλέπεται από το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προέβη ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι στο σχέδιο νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Σε καμία όμως περίπτωση δεν σταματά να εφαρμόζεται το Π.Δ. 88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Διευκρινιστική δήλωση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης @AdonisGeorgiadi https://t.co/yQdtENA9Mf pic.twitter.com/lEU7by0vd0

— Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης (@labourgovgr) August 4, 2023

Το πρωί, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας είχε δηλώσει ότι βασικός κορμός του νομοσχεδίου είναι η ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας που θα αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων. Είχε σημειώσει, επίσης, ότι «θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Μπορεί κάποιος να δουλεύει δύο οκτάωρα σε δύο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματα του. Ή θεσπίζουμε την περίοδο του δοκίμου εργαζομένου, ένας εργαζόμενος εργάζεται σε μια επιχείρηση και μπορεί να λύεται η σύμβαση του αυτομάτως και αζημίως σε περίοδο 6 μηνών».

-

Related posts

Eurostat: Οι νέοι στην Ελλάδα αργούν να αφήσουν το σπίτι των γονιών τους – Τα νεότερα στοιχεία και η σύγκριση με άλλες χώρες της Ε.Ε.

banks

Κομισιόν: Επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα το 2023

banks

Στη Σύνοδο για ένα Νέο Παγκόσμιο Οικονομικό Σύμφωνο ο Θ. Πελαγίδης

banks

Κτηματολόγιο: ​Παράταση ανάρτησης πινάκων σε περιοχές της Βοιωτίας, Φωκίδας και Χαλκιδικής

banks

Στα 465,3 εκατ. «πέταξαν» οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α΄ δίμηνο – Οι big spenders

banks

Τι θα γίνει με τους εργαζομένους τουριστικών γραφείων που δουλεύουν με Ρωσία, Ουκρανία

banks