18.7 C
Athens
May 5, 2024
Image default
MARKETS

Τριπλό ιστορικό υψηλό έφερε η Fed στη Wall Street

Τριπλό ιστορικό υψηλό έφερε η Fed στη Wall Street

Ράλι σημείωσαν την Τετάρτη (20/3) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να ξεπερνά το επίπεδο των 5.200 μονάδων για πρώτη φορά στα χρονικά, παρόλο που η Federal Reserve διατήρησε τα επιτόκια σε υψηλό 23 ετών, κάνοντας βέβαια λόγο για τρεις μειώσεις πριν από το τέλος του 2024.

Στο πεδίο των σημερινών συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 400 μονάδες ή 1,03% στις 39,512.13 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 0,87% στις 5,223.46 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,25% στις 16,369.41 μονάδες.

Τα παραπάνω επίπεδα αποτελούν ιστορικά υψηλά και για τους τρεις βασικούς δείκτες.

Μάλιστα, κομβικό ρόλο για την άνοδο στα νέα υψηλά έπαιξαν τα κέρδη στις εταιρείες του κλάδου καταναλωτικών ειδών και των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Να σημειωθεί, πως η Fed άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά δήλωσε ότι σχεδιάζει μειώσεις τρεις φορές πριν από το τέλος του έτους, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη πρόβλεψή της από τον Δεκέμβριο. Τούτου λεχθέντος, η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι χρειάζεται περισσότερες αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός χαλαρώνει πριν αρχίσει να παίρνει το πόδι της από το φρένο.

Σε επίπεδο μετοχών, οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου, όπως η American Express, κατέγραψαν ισχυρή άνοδο με φόντο την ετυμηγορία της Fed, ενώ σημαντικά κέρδη κατέγραψαν και οι Big Tech όπως η Alphabet, η Amazon και η Nvidia.

Ακόμη, η Chipotle Mexican Grill κέρδισε περισσότερο από 3% μετά τη δήλωση διάσπασης μετοχών την Τρίτη. Ενώ, «άλμα» 10% έκανε και η Apollo Global Management μετά από μια έκθεση που προσέφερε 11 δισεκατομμύρια δολάρια για το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό της στούντιο Paramount Global.

Πετρελαιο: Επέστρεψε στο «κόκκινο»

Απώλειες για τις τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη που υποχώρησαν από τα υψηλά 5 μηνών, με τον “μαύρο χρυσό” να δέχεται πιέσεις από το ενισχυμένο δολάριο, και να βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος μετά από δύο κερδοφόρες συνεδριάσεις. 

Παράλληλα, οι traders στάθμισαν τα επίσημα στοιχεία που έδειξαν εβδομαδιαία μείωση των αποθεμάτων αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ και αύξηση των αποθεμάτων αποσταγμάτων.

Οι τιμές του πετρελαίου έδειξαν μικρή αντίδραση στην απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της και να επιβεβαιώσει την πρόβλεψή της για τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Έτσι, το αργό West Texas Intermediate παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε κατά 1,79 δολάρια ή 2,1% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 81,68 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο έληξε στο τέλος της συνεδρίασης. Το συμβόλαιο WTI παραδόσεως Μαΐου CL00, έχασε 1,46 δολάρια ή 1,8%, για να διαμορφωθεί στα 81,27 δολάρια το βαρέλι.

Το αργό Brent παραδόσεως Μαΐου έχασε 1,43 δολάρια ή 1,6%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 85,95 δολάρια το βαρέλι.

Το δολάριο επιβάρυνε τις τιμές πετρελαίου καθώς ενισχύθηκε κατά 0,2% σήμερα.

#Wall_Street #FED #επιτόκια #ΗΠΑ #ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ #μετοχές #δείκτες

Related posts

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

banks

Συντηρητική πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια- «Αγκάθι» τα μάκρο

banks

Κέρδη στη Wall Street λόγω αισιοδοξίας για τα επιτόκια

banks

Σε νέο υψηλό διμήνου οι ευρωπαϊκές μετοχές, με ενεργειακό ράλι

banks

Ο Nikkei 225 στέφεται «πρωταθλητής» του 2023 στις ασιατικές αγορές

banks

Κατηφορίζουν οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα οικονομικά data

banks