17.6 C
Athens
May 4, 2024
Image default
POLITICS

Αποκλειστικά στο in – Κίνδυνος στον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης από τα ακαθάριστα οικόπεδα

ΣΟΣ εκπέμπει ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης μιλώντας αποκλειστικά στο in.

«Το 70% σχεδόν από τα ιδιωτικά οικόπεδα παραμένουν ακαθάριστα και ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι τεράστιος στο Δήμο μας» ανέφερε αποκλειστικά στο in, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας.

Ο Δήμαρχος έθεσε επίσης στο in τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με την έλλειψη προσωπικού σε καίριες θέσεις όπως του χειριστή μηχανημάτων έργου και στο τομέα της καθαριότητας και πρασίνου. «Μηχανήματα έργου για να θωρακίσουμε τον Δήμο καθαρίζοντας τις δημοτικές εκτάσεις έναντι πυρκαγιών έχουμε.

Αυτό που δεν έχουμε είναι τους χειριστές των μηχανημάτων έργων. Να σκεφτείτε πως αυτή τη στιγμή αντί για 4 άτομα έχουμε έναν και αυτόν συμβασιούχο 8μηνου, που μάλιστα δίνουμε μεγάλο αγώνα να ανανεώσουμε τη σύμβαση του. Δυστυχώς και η υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου έχει 3 άτομα αντί πολλαπλάσια που απαιτούνται για ένα Δήμο τεράστιας έκτασης σχεδόν 315 τετραγωνικών χιλιομέτρων όπως της Ανδραβίδας – Κυλλήνης», είπε στο in ο Γιάννης Λέντζας.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Πηγή φωτογραφίας Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Στο θέμα των ακαθάριστων οικοπέδων ο Δήμαρχος τόνισε επίσης: «Σχεδόν το 70% παραμένουν ακαθάριστα. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Να πούμε εδώ πως στη περιοχή υπάρχουν και πολλοί κληρονόμοι που κληρονόμησαν 15 και 30 οικόπεδα και καταλαβαίνετε πως είναι και για εκείνους δύσκολο. Εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε καθαρίζοντας και κάποια από αυτά τα οικόπεδα αλλά πολλές φορές αυτό δεν είναι εφικτό».

Ρωτήσαμε τον Δήμαρχο τι ποσό έλαβε για δράσεις πυροπροστασίας και μας είπε: «Λάβαμε περίπου 100 χιλιάδες ευρώ για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε δασικές εκτάσεις και να κρατήσουμε τους αγροτικούς δρόμους ανοικτούς».

«Μας έχει γονατίσει το ενεργειακό κόστος και δεν μπορούμε να προσλάβουμε συμβασιούχους. Όλα τα έξοδα έχουν πολλαπλασιαστεί στο Δήμο και κυριολεκτικά στενάζουμε και ζητάμε βοήθεια» πρόσθεσε καταλήγοντας ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Related posts

Τεμπονέρας: «Όχι» σε Αριστερά της περιχαράκωσης «όχι» και σε επάνοδο στην προβληματική σοσιαλδημοκρατία

banks1

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα καταφέρουν να καλύψουν το τεράστιο σκάνδαλο Ασημακοπούλου

banks

Εβρος: Εξετάζεται επέκταση του φράχτη ή κατασκευή νέων τμημάτων στα σύνορα με την Τουρκία

banks

Στήριζει Γεροβασίλη ο Φλαμπουράρης – «Η εμπειρία πρέπει να συμβαδίζει με την τόλμη»

banks1

Μητσοτάκης: Η κρίση στη Μέση Ανατολη να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουση

banks

Η ώρα των γκάλοπ: Πότε περιμένουν στο Μαξίμου την πρώτη εικόνα για τον αντίκτυπο της τραγωδίας

banks