20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
COMODITIES

Απώλειες για τον χρυσό εν αναμονή στοιχείων για τον πληθωρισμό

Απώλειες για τον χρυσό εν αναμονή στοιχείων για τον πληθωρισμό

Πτώση της τάξης του 1% κατέγραψαν την Τετάρτη (28/8) οι τιμές του χρυσού, υπό την πίεση της ενίσχυσης του δολαρίου, την ώρα που οι επενδυτές εστιάζουν στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή αναμένονται τα στοιχεία για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες, έναν δείκτη που παρακολουθεί στενά η Fed, με τους επενδυτές να ευελπιστούν ότι το ενδεχόμενο να έχουμε «καλά νέα» θα φέρει μία μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Μια τέτοια εξέλιξη θα βελτιώσει την ελκυστικότητα του χρυσού, που υπό το καθεστώς των υψηλών επιτοκίων έχει εξασθενίσει, δεδομένου ότι δεν προσφέρει τόκο.

Σημειώνεται ότι η μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης θεωρείται πιθανή κατά 66,5% ενώ το 34,5% αναμένει μείωση κατά 50 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME. Μέχρι τότε και υπό την πίεση του δολαρίου, που την Τετάρτη ενισχύθηκε κατά 0,6%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους κατόχους ξένων νομισμάτων, το πολύτιμο μέταλλο αναμένεται να κινηθεί επιφυλακτικά.

Σε αυτό το κλίμα, την Τετάρτη, η τιμή σποτ του χρυσού μειώθηκε κατά 0,8% στα 2.505,03 δολάρια η ουγγιά. Το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για τον χρυσό έχασε 0,6% και έκλεισε στα 2.537,80 δολάρια η ουγγιά.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, στην αγορά σποτ, η τιμή για το ασήμι υποχώρησε κατά 2,5% στα 29,24 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα έχασε 2,1% και διαμορφώθηκε στα 933,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο έχασε 2,6%, στα 944,58 δολάρια η ουγγιά.

#χρυσός #συμβόλαια #Spot #FUTURES #Τιμές #ΠΟΛΥΤΙΜΑ_ΜΕΤΑΛΛΑ

Related posts

Ισορροπεί εν μέσω εντάσεων, αλλά και οικονομικής ανησυχίας το πετρέλαιο

banks

ΟΠΕΚ: Μειώθηκε η παραγωγή πετρελαίου τον Μάρτιο

banks

Gazprom: Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

Προς δεύτερη εβδομάδα κερδών το πετρέλαιο- Πέφτει το φυσικό αέριο

banks

Προειδοποίηση ΙΕΑ για μεγάλο έλλειμμα αερίου στην Ευρώπη το 2023

banks

«Βουτιά» για το πετρέλαιο με το βλέμμα στον ΟΠΕΚ

banks