24.9 C
Athens
September 16, 2024
Image default
MARKETS

Απώλειες στην Ασία-Κλειστό λόγω τυφώνα το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Απώλειες στην Ασία-Κλειστό λόγω τυφώνα το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Στο «κόκκινο» έκλεισαν την Παρασκευή (6/9) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την κρίσιμη έκθεση σχετικά με τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, σταθμίζοντας παράλληλα τα στοιχεία για τις δαπάνες των νοικοκυριών στην Ιαπωνία.

Ειδικότερα, οι ετήσιες δαπάνες των νοικοκυριών αυξήθηκαν 0,1% τον Ιούλιο σε πραγματικούς όρους, σε σύγκριση με άνοδο 1,2% που αναμενόταν από τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και σε σύγκριση με πτώση 1,4% τον Ιούνιο.

Τα στοιχεία από την στατιστική υπηρεσία της χώρας δείχνουν ότι η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών για τον Ιούλιο του 2024 ήταν 290.931 γιεν (2.031,35 δολάρια), αυξημένη κατά 3,3% σε ονομαστικούς όρους από το προηγούμενο έτος. Το μέσο μηνιαίο εισόδημα των νοικοκυριών ανήλθε στα 694.483 γιεν τον Ιούλιο, 8,9% υψηλότερο σε ονομαστικούς όρους και 5,5% σε πραγματικούς όρους από το προηγούμενο έτος.

Η έκθεση για τις αδύναμες δαπάνες θα μπορούσε να περιορίσει τις επιλογές της Τράπεζας της Ιαπωνίας όσον αφορά τις αυξήσεις των επιτοκίων, αν και αυτό μπορεί να αντισταθμιστεί από τους ισχυρούς αριθμούς αύξησης των μισθών.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,6% και ο Topix ευρείας βάσης κινείται χαμηλότερα κατά 0,97% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων. Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,87% και ο Kosdaq μικρής κεφαλαιοποίησης διολισθαίνει 2,31%. Αντίθετα, ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας ενισχύεται κατά 0,46%. Ο δείκτης CSI 300 στην ηπειρωτική Κίνα διαπραγματεύεται με απώλειες 0,27%.

Στο Χονγκ Κονγκ, οι αγορές παρέμειναν κλειστές σήμερα καθώς το αστεροσκοπείο εξέδωσε σήμα λόγω του τυφώνα Yagi. Σύμφωνα με το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές εάν δεν υποβαθμιστεί το σήμα.

#ασιατικά_χρηματιστήρια

Related posts

«Λιμνάζει» στα… ρεκόρ της η Wall Street

banks

Συνεχίζει στο «τέμπο» του «κόκκινου» Σεπτεμβρίου η Wall Street

banks

Διεύρυνε το σερί της η Wall Street-Νέο ρεκόρ ο χρυσός

banks

Ο S&P για πρώτη φορά πάνω από τις 5000 μονάδες

banks

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές-Μέση Ανατολή και μάκρο στο επίκεντρο

banks

Πτώση στη Wall Street- 3η ημέρα απωλειών για τον Dow

banks