17.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

«Λιμνάζει» στα… ρεκόρ της η Wall Street

«Λιμνάζει» στα… ρεκόρ της η Wall Street

Εικόνα στασιμότητας παρουσιάζει το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Δευτέρας (29/1), με τους βασικούς δείκτες να προέρχονται από μία εβδομάδα κατά την οποία έκλεισαν σε ή κοντά στα ιστορικά υψηλά τους.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve στις 30 και 31 Ιανουαρίου. Κατά πάσα πιθανότητα, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ οι αξιωματούχοι ενδέχεται να περάσουν ορισμένα μηνύματα σχετικά με το πότε θα ξεκινήσουν οι μειώσεις.

Σήμερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,04% στις 38.124,15 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,06% στις 4.894 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,18% στις 15.484,21 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι ο Dow Jones ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ ο S&P 500 έβαλε «φρένο» την Παρασκευή (26/1) σε ένα εντυπωσιακό σερί πέντε ανανεώσεων του δικού του ιστορικού υψηλού.

Η Wall Street «κοιτάζει» επίσης τα οικονομικά αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών. Η τρέχουσα εβδομάδα είναι η πιο γεμάτη, καθώς το 19% του S&P 500 θα ανακοινώσει τα οικονομικά του μεγέθη. Μεγάλα ονόματα, όπως η Microsoft, η Apple, η Meta, η Amazon και η Alphabet, που ηγήθηκαν του φετινού τεχνολογικού ράλι, θα δημοσιεύσουν τα αποτελέσματά τους. Σε ανακοινώσεις θα προχωρήσουν και εταιρείες του Dow Jones, όπως η Boeing και η Merck.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Τα μάκρο στο επίκεντρο

banks

Ευρωαγορές: Ισχυρές απώλειες στο τέλος της εβδομάδας-Βουτιά 8% η Ocado

banks

Αλλαγή κλίματος στις ευρωαγορές παρά την «βουτιά» Credit Suisse, UBS

banks

Βουτιά στη Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

banks

Άνοδος στις ευρωαγορές- Ρεκόρ τριμήνου για τον βρετανικό FTSE100

banks

Ασιατικές αγορές: Η Κίνα «έσπασε» το σερί απωλειών

banks