24.9 C
Athens
September 16, 2024
Image default
MARKETS

Απώλειες στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην Ιαπωνία

Απώλειες στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην Ιαπωνία

Στα «κόκκινα» ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης (30/7) οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην Ιαπωνία, όπου η κεντρική τράπεζα της χώρας ξεκίνησε τη διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής.

Η BOJ αναμένεται να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο και να περιορίσει τις αγορές ιαπωνικών κρατικών ομολόγων. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι η τράπεζα θα αυξήσει το βασικό της επιτόκιο στο 0,1%, από το τρέχον εύρος 0% έως 0,1%.

Στα μάκρο, το ποσοστό ανεργίας στην Ιαπωνία ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, στο 2,5% σε σύγκριση με το 2,6% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κατέγραψε απώλειες σχεδόν 1,5%, επεκτείνοντας την πτώση του μετά το κλείσιμο στο χαμηλότερο επίπεδό του σε σχεδόν έξι μήνες τη Δευτέρα.

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στις ΗΠΑ, καθώς συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων από κολοσσούς, ενώ συνεδριάζει και η Federal Reserve.

Οι οικονομολόγοι δεν αναμένουν ότι η Fed θα κάνει αλλαγές στα επιτόκια κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης, αλλά θα αναζητήσουν ενδείξεις για το εάν η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε οριακά 0,01% κλείνοντας στις 38.512 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διολίσθησε 1,49% στις 16.982 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση 0,43% στις 2.879,30 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 0,54% στις 8.468,58 μονάδες.

Ο Kospi υποχώρησε 0,99% στις 2.738,19 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.953,20 μονάδες, χάνοντας 0,46%.

#ασιατικές_αγορές #ιαπωνία #ΑΣΙΑ #Ωκεανία #Κίνα #Nikkei #Kospi

Related posts

Φρένο στα κέρδη της Wall Street και το ράλι Dow-Nasdaq

banks

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές-Μέση Ανατολή και μάκρο στο επίκεντρο

banks

Εν αναμονή του PCE η Wall Street-Νέο ράλι η Nvidia

banks

Ασιατικές αγορές: Ισχυρά κέρδη λόγω τεχνητής νοημοσύνης και ινδικών εκλογών

banks

Τέταρτη σερί άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

«Λιμνάζει» στα… ρεκόρ της η Wall Street

banks