23.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Φρένο στα κέρδη της Wall Street και το ράλι Dow-Nasdaq

Φρένο στα κέρδη της Wall Street και το ράλι Dow-Nasdaq

Πτώση σημειώθηκε την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, στη Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να κλείνουν με αρνητικό πρόσημο.

Ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1,27% στις 37.082,00 μονάδες, μετά το ανοδικό σερί του τελευταίου δεκαημέρου. Ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε, επίσης, κατά 1,46% στις 4.698,93 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite διολίσθησε κατά 1,50% στις 14.777,94 μονάδες.

Η υποχώρηση αυτή ήταν αναμενόμενη, σύμφωνα με αναλυτές, καθώς οι αγορές έχουν σημειώσει ράλι για ένα σημαντικό διάστημα.

Ο μεγαλύτερος «χαμένος» της ημέρας είναι η FedEx, με τις μετοχές της εταιρείας να παρουσιάζουν απώλειες της τάξης του 12,06%, μετά την ανακοίνωση των προβλέψεων για τα έσοδα του 2023 και τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου του 2023, τα οποία ήταν απογοητευτικά.

Από την άλλη πλευρά, η Alphabet, μητρική της Google, έκλεισε με κέρδη 1,24% και ήταν ανάμεσα στις μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις.

Η υποχώρηση στη Wall Street έρχεται μετά το εξαιρετικό κλείσιμο της Τρίτης, όπου τόσο ο Dow Jones όσο και ο Nasdaq κατέγραψαν την 9η διαδοχική ημέρα κερδών. Ωστόσο, και οι τρεις βασικοί δείκτες παραμένουν σε θετική τροχιά για τον Δεκέμβριο, αλλά και το 2023, συνολικά, καθώς οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για την πορεία των επιτοκίων το ερχόμενο έτος.

Ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο άνω του 3% αυτόν τον μήνα και άνω του 22% σε ετήσια βάση, ενώ ο Dow Jones έχει κερδίσει πάνω από 3% και 12%, αντίστοιχα. Ο Nasdaq έχει σημειώσει άνοδο άνω του 4% για τον Δεκέμβριο και 41% για το 2023, γεγονός που τον φέρνει κοντά στην καλύτερη ετήσια επίδοσή του από το 2020.

Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο 

Όσον αφορά τις τιμές των futures πετρελαίου, αυτές σημείωσαν μικρή άνοδο. Το συμβόλαιο του αργού, τύπου West Texas Intermediate, παράδοσης Φεβρουαρίου, έκλεισε με κέρδη μόλις 0,4% στα 74,22 δολάρια το βαρέλι, παρά το γεγονός πως μέσα στην ημέρα είχε καταγράψει σημαντική άνοδο. Το συμβόλαιο Brent, παράδοσης Φεβρουαρίου, ενισχύθηκε κατά 0,6% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 79,70 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο, νωρίτερα είχε φτάσει έως και τα 80,60 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #φρένο #απώλειες #Πτώση

Related posts

Ασιατικές αγορές: Μεγάλη πτώση λίγο πριν τις αποφάσεις της Fed

banks

Κέρδη με… αμερικανικό αέρα στο άνοιγμα των ευρωαγορών

banks

Wall Street: Νέο ρεκόρ ο Nasdaq-Η καλύτερη εβδομάδα εντός του 2024

banks

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

banks

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τα νέα στοιχεία

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

banks