24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

Βαρύ κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των Σπετσών – Ποιοι δεν θα πάνε, πονοκέφαλος για πιθανό ρήγμα με την Εκκλησία

Πυρετώδεις είναι η προετοιμασίες στην Κουμουνδούρου  ενόψει του «τριημέρου των Σπετσών» (19-21 Ιανουαρίου), και τη συνεδρίαση εκεί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το ότι η χρησιμότητά της αμφισβητείται.

Μια συνεδρίαση που πραγματοποιείται στον απόηχο της ηγεμονικής εμφάνισης Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και το παραλίγο ρήγμα με τον Παύλο Πολάκη για τον γάμο ομοφύλων, και στη σκιά αντιδράσεων για την χρονική στιγμή που  επέλεξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει το θέμα διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εξουσιοδότησε τον Σωκράτη Φάμελλο, προκειμένου να καταθέσει στη Βουλή, με τη μορφή της πρότασης νόμου, τη συμφωνία του 2018, ανάμεσα στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που θα αποτελούσε ένα πρώτο βήμα για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

Τα βλέμματα στις… απουσίες

Υπό αυτό το πρίσματα τα βλέμματα όλων στον ΣΥΡΙΖΑ είναι στραμμένα στις απουσίες από τη συνεδρίαση των Σπετσών.

Από τους 36 βουλευτές που αριθμεί η ΚΟ του κόμματος, σίγουρα, δεν θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο Αλέξης Τσίπρας , ο οποίος ως πρώην πρωθυπουργός, «έχει τη δυνατότητα να μην συμμετέχει σε τέτοιες -οργανωτικού τύπου- συνεδριάσεις».

Απόντες  φέρονται επίσης οι: Όλγα Γεροβασίλη για προσωπικούς λόγους και η Έλενα Κουντουρά, η οποία έχει προγραμματισμένη ομιλία στις 19 Ιανουαρίου, αλλά φέρεται να έχει αντιδράσει στο ύφος της επιστολής της Γραμματέα της ΚΟ, Θεοδώρας Τζάκρη.

Στις Σπέτσες θα πάει τελικά η Κυριακή Μάλαμα παρότι, όπως είχε δηλώσει ειρωνικά, την πειράζει η θάλασσα, αλλά και ο βουλευτής Επικρατείας, Όθων Ηλιόπουλος, ο οποίος έρχεται για το σκοπό αυτό από την Αμερική.

«Έχουν κλειστεί καμιά 30αριά δωμάτια μόνο»

Όπως έχει γίνει γνωστό, δύο ξενοδοχεία θα φιλοξενήσουν τους βουλευτές που θα φτάσουν στο νησί, με τις τιμές των δωματίων να φτάνουν έως και 80 ευρώ.

«Ο Στέφανος είναι ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος, πολλά χρόνια στο νησί, πάντα ευγενής και ευχάριστος», είπε, ο πρόεδρος του συλλόγου ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και δωματίων Σπετσών, Χρήστος Ορλώφ.

«Δεν έχουν γίνει προετοιμασίες και εμείς ανησυχούμε, οι Σπετσιώτες, γιατί θέλουμε να δείξουμε τον καλό μας εαυτό. Έχουν κλειστεί καμιά 30αρια δωμάτια μόνο».

Ωστόσο, το ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει πως οι προετοιμασίες για την άφιξη της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νησί είναι έντονες, ενώ αναμένεται να ανοίξει και μία τρίτη ταβέρνα, από τις δύο που ήδη λειτουργούν, για να φιλοξενήσει όσους φτάσουν στις Σπέτσες.

«Οι ταβέρνες δεν έχουν ενημερωθεί, δεν έχουν γίνει κρατήσεις, δεν έχει προετοιμαστεί κάτι»,  ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Ορλώφ.

Το πρόγραμμα

Οι κεκλεισμένων των θυρών εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν κατά τις τέσσερις το απόγευμα της Παρασκευής και να λάβουν χώρα στο ξενοδοχείο που έχει κλείσει για την Κ.Ο. ο κ. Κασσελάκης κι όχι στην οικία του, όπου εκεί πάντως θα τους παραθέσει δείπνο το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Τις επόμενες δύο ημέρες οι εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν στις 09.00 και να ολοκληρωθούν στις 16.30.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι βουλευτές θα παρουσιάσουν σε power points το έργο, καθώς και τις προτάσεις τους.

Το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσει από νωρίς η συνεδρίαση, καθώς το μεσημέρι ο κ. Κασσελάκης θα παραθέσει γεύμα σε πολύ γνωστή ψαροταβέρνα, στο παλιό λιμάνι των Σπετσών. Ακολούθως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα συνεδριάσει εκ νέου μέχρι το απόγευμα, και αν χρειαστεί οι εργασίες θα παραταθούν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Related posts

Σακελλαροπούλου: Ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας, δίχως να απεμπολούμε τα εθνικά μας χαρακτηριστικά

banks

Απογευματινά χειρουργεία: Πανηγυρισμοί Μητσοτάκη για το «νόμιμο φακελάκι»

banks1

Οι πρώτες κόντρες στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο

banks1

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προληπτικές εξετάσεις και για άλλα είδη καρκίνου

banks1

Φωτιά στην Κορινθία: Κυβερνητικό κλιμάκιο στο Αλεποχώρι για τα μέτρα αποκατάστασης

banks

Το πρώτο Rafale που βάφτηκε με ελληνικά χρώματα

banks