21.8 C
Athens
May 20, 2024
Image default
WORLD

Βρετανία: Δημιούργημα AI η φωτογραφία μέλους της Χαμάς που γιόρταζε το… Χάλογουιν στο Λοντοντέρι

Η φωτογραφία που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει κάποιον ντυμένο με στολή της Χαμάς να γιορτάζει το Χάλογουιν στην πόλη Λοντοντέρι είναι πλαστή, πιθανότατα δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης, υποστηρίζει η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η εν λόγω φωτογραφία δείχνει ένα άτομο ντυμένο με στρατιωτική στολή που κρατά ένα ψεύτικο όπλο και μια παλαιστινιακή σημαία. Ο άνδρας φορά κουκούλα και μια ταινία με την ονομασία, στα αραβικά, της Χαμάς, η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αστυνομία της πόλης είπε ότι η έκκληση που είχε απευθύνει χθες σε τυχόν αυτόπτες μάρτυρες απέβη άκαρπη – δεν εμφανίστηκε κανείς.

Ο ασκών χρέη διευθυντή της αστυνομίας Τζον Μπούτσερ είπε σήμερα ότι υπάρχει μια “υπόνοια” ότι η φωτογραφία είναι δημιούργημα “κάποιου είδους τεχνητής νοημοσύνης”. Ένας άλλος αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, ο Νάιτζελ Γκόνταρντ, είπε ότι και εκείνος πιστεύει ότι η φωτογραφία είναι πλαστή.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν στον εορτασμό του Χάλογουιν στο Λοντοντέρι, σε μια από τις μεγαλύτερες γιορτές που οργανώθηκαν στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts

Ελβετία: Για πρώτη φορά δικαστήριο καταδίκασε πρώην πολέμαρχο της Λιβερίας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

banks

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 10 μηνών ο μεταποιητικός PMI

banks

Ουκρανία: Η πρόταση του Πούτιν για “ουδέτερη ζώνη” είναι σαφής ένδειξη ότι ο πόλεμος θα κλιμακωθεί

banks

Επανήλθε η κυκλοφορία στη γέφυρα της Κριμαίας μετά από μια σύντομη διακοπή

banks

Κολομβία: Ο πρώην πρόεδρος Άλβαρο Ουρίμπε καλείται να καταθέσει στη γενική εισαγγελία

banks

Αφγανιστάν – Τατζικιστάν: Σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών στην κοινή συνοριακή γραμμή

banks