24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
BUSINESS

Β. Ψάλτης: Τα οφέλη από τη συμφωνία με UniCredit

Τη σημασία της συμφωνία με την UniCredit ανέδειξε η διοίκηση της Alpha Bank ενημερώνοντας για τα αποτελέσματα εννεάμηνου τους αναλυτές.

Η τράπεζα που θα δημιουργηθεί στη Ρουμανία από τη συγχώνευση των θυγατρικών της UniCredit και της Alpha Bank θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη στη χώρα με 5,4 χιλιάδες εργαζόμενους και 297 καταστήματα, ενώ οι καταθέσεις υπολογίζονται pro forma σε 12,1 δισ.

Η απόκτηση του 51% της AlphaLife από τον ιταλικό όμιλο συνδυάζεται με μακροχρόνια συμφωνία για αποκλειστική διάθεση προϊόντων από την Alpha Bank. Ευρύτερα η συνεργασία των δυο πλευρών θα δυναμώσει την θέση της ελληνικής πλευράς σε επιλεγμένους τομείς.

Παράλληλα, η είσοδος της UniCredit στο μετοχικό κεφάλαιο του ελληνικού ομίλου σηματοδοτεί το ότι η Alpha Bank θα γίνει η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που θα έχει στρατηγικό anchor investor.

Η Alpha Bank επιδιώκει να μοιράσει μέρισμα για τη χρήση του 2023 και ελπίζει να πάρει την έγκριση των εποπτικών αρχών στις αρχές του 2024.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί προς το καλύτερο προβλέψεις για τη φετινή χρονιά. Συγκεκριμένα περιμένει ότι ο δείκτης κόστος-έσοδα θα διαμορφωθεί στο 43% (από κάτω από 45% που ήταν η πρόβλεψη Αυγούστου) και ο δείκτης ROTE θα ξεπεράσει το 11,5% (από 11%). Για τα κέρδη ανά μετοχή η εκτίμηση είναι για πάνω από 0,3 ευρώ (από 0,29 ευρώ).

Related posts

Εθνική: Εξτρα έσοδα 140-175 εκατ. ευρώ από τόκους ΕΚΤ

banks

«Καμπάνα» 50.000 ευρώ στην Ιntellexa από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

banks

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποιήσης μαθητών από την Τράπεζα Χανίων

banks

Πότε θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις ενοικίων για τον μήνα Απρίλιο

banks

Οικογένεια Στεργίου: Από τα ΚΨΜ στις μεγάλες επενδύσεις

banks

Business Day στην ΕΥΔΑΠ οργάνωσε ο ΣΕΒ

banks