24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

Γάμος ομόφυλων: Αποχή αποφάσισε ο Πλεύρης – «Δεν μπορώ να ψηφίσω»

Την προτροπή του πρωθυπουργού επιλέγει ο Θάνος Πλεύρης αποφασίζοντας αποχή και όχι την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.

«Δεν μπορώ να ψηφίσω τις συγκεκριμένες διατάξεις που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά θα επιλέξω στάση που δεν θα δώσει δικαίωμα σε κανέναν να εκμεταλλευτεί τη διαφωνία μου για μικροπολιτικούς λόγους» είπε από το βήμα της Βουλής.

Ο Θάνος Πλεύρης έγινε ο πρώτος βουλευτής της Ν.Δ. που δήλωσε από το βήμα της Βουλής πως δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο

Ο πρώην υπουργός Υγείας είναι ο πρώτος βουλευτής της πλειοψηφίας που εκφράζει την αντίθεσή του στην Ολομέλεια τόσο για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών όσο και για την τεκνοθεσία και έπεται και συνέχεια.

Διαφωνεί με την ισότητα στον γάμο και την τεκνοθεσία

«Σήμερα είναι ιστορική συνεδρίαση γιατί θα συζητήσουμε για ένα έντονο κοινωνικό θέμα. Έκρινα ότι ως βουλευτής πρέπει να πάρω τον λόγο για να εκφράσω τη διαφωνία μου, η οποία είναι διαφωνία αρχής, άξιων και συνείδησης και δεν είναι ομοφοβικού παραληρήματος. Κι αυτήν τη διαφωνία δεν θα τη χαρίσουμε στους ακραίους ανθρώπους, διότι το γεγονός ότι το 50% των Ελλήνων διαφωνούν στον γάμο και παραπάνω στην τεκνοθεσία δεν σχετίζεται με αυτά που ακούστηκαν σε αυτήν την αίθουσα, που υπάρχει αρχηγός κόμματος που ζητά από βουλευτές να πουν αν είναι ομοφυλόφιλοι για να ψηφίσουν ή όχι», είπε αρχικά.

Ξεκαθάρισε δε ότι διαφωνεί με την ισότητα στον γάμο και την τεκνοθεσία. «Εγώ διαφωνώ στην αλλαγή του προτύπου της οικογένειας και του γάμου» πρόσθεσε υποστηρίζοντας  στην αίθουσα της Ολομέλειας πως δεν θέλει να αναγνωρίσει μια οικογένεια «με δυο πατέρες και καμιά μητέρα ή με δυο μητέρες και κανένα πάτερα».

Υπέρ και κατά του νομοσχεδίου

Το ενδιαφέρον στρέφεται στο πόσοι βουλευτές θα επιλέξουν εντέλει να απόσχουν, επιλέγοντας την… ενδεδειγμένη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λύση και πόσοι θα καταψηφίσουν, πηγαίνοντας κόντρα στις επιταγές του πρωθυπουργού.

Κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου στις επιτροπές της Βουλής, «ναι», επί της αρχής δήλωσαν οι εισηγητές της Νέας Δημοκρατία, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας. Κατά του νομοσχεδίου δήλωσαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες.

Related posts

Μητσοτάκης στο CNN: Πρέπει να ξοδέψουμε περισσότερα για την Κλιματική Αλλαγή

banks1

Κασσελάκης: Πρωθυπουργός «της κωλοτούμπας» σε όλα ο Μητσοτάκης

banks

ΠΑΣΟΚ: Όποιος εμπλέκονται σε πράξεις οπαδικής βίας να μην ξανά μπαίνουν σε γήπεδο

banks

Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με Ζελένσκι

banks

Μητσοτάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο για χορήγηση market pass στο β’ εξάμηνο

banks1

Ομέρ Τσελίκ: Η Τουρκία θα θέσει στο ΝΑΤΟ το θέμα της Κύπρου και των εξοπλισμών της

banks1