27.5 C
Athens
May 19, 2024
Image default
WORLD

Γερμανία: Η επιχειρηματική δραστηριότητα συνεχίζει την υφεσιακή της τάση τον Ιανουάριο

Η υφεσιακή στροφή την οποία έχει λάβει η οικονομία της Γερμανίας επιδεινώνεται τον Ιανούαριο, με συρρίκνωση τόσο της μεταποιητικής δραστηριότητας όσο και εκείνης στον κλάδο των υπηρεσιών, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα την Τετάρτη.

Ο γερμανικός σύνθετος PMI για τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την S&P Global, υποχώρησε για έβδομο συνεχόμενο μήνα στις 47,1 μονάδες, τον Ιανουάριο από τις 47,4 του Δεκεμβρίου και κάτω από τις 47,8 που είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι.

Κάθε τιμή κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων υποδεικνύει συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο σύνθετος δείκτης PMI παρακολουθεί τους τομείς των υπηρεσιών και της μεταποίησης που μαζί αντιπροσωπεύουν πάνω από τα δύο τρίτα της οικονομίας της Γερμανίας, της μεγαλύτερης στην Ευρώπη (εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης).

“Η Γερμανία αντιμετώπισε ένα αργό ξεκίνημα νέου έτους”, αναφέρει ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος στην Hamburg Commercial Bank.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε σε χαμηλό 5 μηνών, στις 47,6 μονάδες τον Ιανουάριο από 49,3 τον Δεκέμβριο, κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών για 49,5.

“Η δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών όχι μόνο μειώθηκε για τέταρτο συναπτό μήνα, αλλά έχει επίσης επιταχυνθεί στην πτωτική της πορεία”, σημείωσε ο de la Rubia.

Ο μεταποιητικός PMI ενισχύθηκε στις 45,4 μονάδες, από 43,3 τον Δεκέμβριο, πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών για 43,7, εξακολουθεί ωστόσο να βρίσκεται σε έδαφος συρρίκνωσης.

Η έρευνα έδειξε συνεχιζόμενη ευρεία αδυναμία στη ζήτηση, με περιορισμένη ωστόσο μετάδοση στην αγορά εργασίας.

Οι αλλαγές δρομολογίων στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν αντίκτυπο στις εφοδιαστικές αλυσίδες του μεταποιητικού κλάδου, όπως αποδεικνύεται από την ισχυρή πτώση του υποδείκτη των χρόνων παράδοσης, κατέληξε ο de la Rubia.

Related posts

“Υπερβαίνοντας διαχωρισμούς” στο μεγάλο ραντεβού των ΜΜΕ

banks

Νίγηρας: “Επίδειξη δύναμης” των πραξικοπηματιών λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο του ECOWAS

banks

ΗΠΑ: Ο γιος του Μπάιντεν συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα

banks

Nomura: Καθοδική αναθεώρηση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη της Κίνας στο 4,6%

banks

Τελεσίγραφο 12 χωρών στους Χούθι: “Σταματήστε τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα”

banks

Γερμανία: Ποσοστά – ρεκόρ για την AfD σε νέα δημοσκόπηση

banks