23.2 C
Athens
September 18, 2024
Image default
COMODITIES

Για πρώτη φορά μία ράβδος χρυσού αξίζει 1 εκατ. δολ.

Για πρώτη φορά μία ράβδος χρυσού αξίζει 1 εκατ. δολ.

Η τιμή μιας ράβδου ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 εκατ. δολάρια. Το ορόσημο αυτό επιτεύχθηκε την Παρασκευή, όταν η τιμή spot του πολύτιμου μετάλλου ξεπέρασε τα 2.500 δολάρια ανά ουγγιά, ένα ιστορικό υψηλό.

Με τις ράβδους χρυσού να ζυγίζουν συνήθως περίπου 400 ουγγιές, αυτό σημαίνει ότι κάθε μία από αυτές αξίζει πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Βέβαια, αν και οι ράβδοι χρυσού στην αγορά του Λονδίνου – το παγκόσμιο κέντρο για τη διαπραγμάτευση του πολύτιμου μετάλλου – ζυγίζουν συνήθως περίπου 400 ουγγιές, μπορούν να περιέχουν 350 έως 430 ουγγιές καθαρού χρυσού, σύμφωνα με την Ένωση Αγοράς Χρυσών του Λονδίνου. Είναι επίσης δυνατό για τους ιδιώτες να αγοράσουν πολύ μικρότερες, πιο προσιτές ράβδους, όπως αυτές που πωλούνται από την Costco.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, οι καθαρές αγορές χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες ανήλθαν σε 483,3 τόνους, που ισοδυναμούν με σχεδόν 40.000 ράβδους, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg που χρησιμοποιούν στοιχεία από τη συμβουλευτική εταιρεία Metals Focus.

Πρόκειται για έναν από τους παράγοντες που έχουν στηρίξει το ιλιγγιώδες ράλι του πολύτιμου μετάλλου μέχρι στιγμής φέτος, μαζί με τις προσδοκίες για χαλαρότερη νομισματική πολιτική από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

#Bloomberg #χρυσός #ιστορικό_υψηλό #πολύτιμο_μέταλλο #Costco

Related posts

Gazprom: Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

Ουκρανία: Κανονικά η μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

banks

Ανακάμπτει εν μέσω περικοπών το πετρέλαιο- Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

banks

Προς εβδομαδιαία κέρδη ελέω Ισραήλ το πετρέλαιο-Πέφτει το φυσικό αέριο

banks

Ήπιες διακυμάνσεις για το πετρέλαιο- Πρωταγωνιστούν επιτόκια και γεωπολιτικό σκηνικό

banks

Ρεκόρ της τιμής του βαμβακιού επηρεάζει τις τιμές των ρούχων

banks